Muizen en mensen
Boek

Muizen en mensen (2020)/ John Steinbeck, Rébecca Dautremer, vertaald [uit het Engels] door Peter Bergsma

Twee Californische landarbeiders, van wie een zwakbegaafd is en volkomen afhankelijk van zijn vriend, vinden werk op een ranch waar de zwakbegaafde man in grote problemen komt omdat hij zijn eigen kracht niet kent.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is een prachtig vormgegeven graphic novel-versie van het beroemde verhaal van John Steinbeck over de vriendschap tussen George en de zwakbegaafde Lennie. Ze dromen van een eigen boerderijtje, maar voorlopig werken ze nog als landarbeider. Ze moeten vaak verkassen door Lennie: hij is dol op zachte, aaibare dingen, maar kent zijn eigen kracht niet. Op hun nieuwe werkboerderij loopt de situatie volledig uit de hand. De belevenissen van de beide vrienden en hun gesprekken worden uitgebeeld in kleine stripachtige tekeningen, afgewisseld met grotere illustraties in aardetinten die een detail of emotie eruit lichten en waar stukken tekst uit het verhaal omheen staan. Ze creëren een theatereffect: de lezer ziet het voor zijn ogen gebeuren. Een originele vondst zijn de paginagrote reclameposters die het verhaal doorsnijden; deze vergroten en verscherpen de gebeurtenissen in het verhaal. Een zeer geslaagde uitgave, waardoor een nieuw publiek kan kennismaken met deze klassieker van Nobelprijswinnaar Steinbeck.

Specificaties

Nederlands | 9789002270338 | 418 pagina's

Titel Muizen en mensen
Auteur John Steinbeck
Secundaire auteur Rébecca Dautremer ; Peter Bergsma
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, 2020
Overige gegevens 418 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Colofon vermeldt: illustraties: Rébecca Dautremer - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, 2018. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Wereldbibliotheek, 1941 - Vertaling van: Of mice and men. - Covici, Friede, inc., 1937
ISBN 9789002270338
PPN 43010460X
Thematrefwoord Landarbeiders ; Verenigde Staten ; Vriendschap
Taal Nederlands