Wie draait de mooiste drol?
Boek

Wie draait de mooiste drol? ([2020])/ Agnès de Lestrade & Philippe Jalbert

Welk dier maakt de allermooiste drol? Zijn het de keutels van de aap of die van de geit, de bevroren drollen van de ijsbeer of de spetters van de zwaluwen? Prentenboek met grappige, vrolijk gekleurde tekeningen en eenvoudige, herhalende tekst. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vraag in het dierenrijk is: wie draait de mooiste drol? 'Dat doe-oe-oe ik!', zegt de aap. Maar daar is de krokodil het niet mee eens: 'Dat - hap, hap - doe ik', zegt hij. Zo zien we dier na dier beweren dat zij toch echt de allermooiste drol draaien. Aan het eind blijkt verrassend dat geen van hen alleen met die eer kan gaan strijken. Mooi is ook de knipoog naar een ander boek, in de illustratie van een mol met een hondendrol op zijn kop. Qua tekst is dit prentenboek niet erg bijzonder, het zijn vooral de grappige en kleurrijke illustraties die de jonge doelgroep zullen aanspreken. De onderbroeken vliegen je als lezer haast om de oren (ook de schutbladen staan er vol mee), de drolletjes van de ijsbeer zitten vast in ijsklontjes, en de opgeluchte blikken van de dieren die hun behoefte doen zijn om te grinniken. Nu doet poep als onderwerp het bij peuters en kleuters natuurlijk altijd goed, en met dit boek zullen ze dan ook hun hart kunnen ophalen. Voor kleine 'viezeriken' vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462914971

Titel Wie draait de mooiste drol?
Auteur Agnès de Lestrade
Secundaire auteur Philippe Jalbert ; Sarah Claeys
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2020]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Vertaling: Sarah Claeys - Vertaling van: Qui a fait la plus belle? - Vanves Cedex : Gautier-Languereau/Hachette Livre, (c)2019
ISBN 9789462914971
PPN 429387997
Genre dierenleven
Thematrefwoord Ontlasting ; Dieren ; Wedstrijden
Taal Nederlands