Rosa en het vriendschapsengeltje
Boek

Rosa en het vriendschapsengeltje (2021)/ Lucinda Riley, Harry Whittaker, illustraties Marie Voigt ; vertaling [uit het Engels]: Erica Disco

Rosa gaat voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Dat vindt ze geweldig maar ook spannend. Soms voelt ze zich verdrietig, bijvoorbeeld als ze aan haar overleden mama denkt. Gelukkig schiet het vriendschapsengeltje Frederik haar te hulp. Kan hij zorgen dat Rosa zich minder eenzaam voelt? Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als er één auteur is waar je de afgelopen jaren niet omheen kon, dan was het wel Lucinda Riley. Wereldberoemd werd ze, met haar serie 'De Zeven Zussen'. Naast haar boeken voor volwassenen, schreef ze in 2020 het kinderboek 'Bram en het droomengeltje'*. En nu is er een vervolg, dat ze eveneens met haar zoon Harry schreef. Wanneer de kleine Rosa voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaat, vindt ze dat geweldig, want er is zoveel leuks te doen. Maar het is ook spannend, en soms lastig. Rosa voelt zich alleen, totdat beschermengeltje Frederik haar te hulp schiet, en Rosa helpt haar plek te vinden. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties en vrij uitgebreide tekst, die waarschijnlijk in delen zal worden gelezen. Het verhaal draait om gevoelens van eenzaamheid en verdriet, maar ook vriendschap en lichtheid. De illustraties van de Duitse Marie Voigt zijn schilderachtig, de personages hebben wat weg van vriendelijke lappenpoppen. Emoties vormen de basis van de gebeurtenissen; het boek leent zich dan ook vooral goed voor themalessen rond emoties, of om kinderen te begeleiden bij het verlies van een ouder. Tweede deel in de serie 'Beschermengeltjes'; achterin worden nog twee delen aangekondigd. Aantrekkelijk omslag met zilveren accenten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401613880

Titel Rosa en het vriendschapsengeltje
Auteur Lucinda Riley
Secundaire auteur Harry Whittaker ; Marie Voigt ; Erica Disco
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Xander, 2021
Overige gegevens 56 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Rosie and the friendship angel. - (c)2020
ISBN 9789401613880
PPN 431874514
Thematrefwoord Schoolgaan ; Eenoudergezin ; Vriendschap ; Engelen ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Beschermengeltjes
Boek

Beschermengeltjes (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Lucinda Riley