101 billen!
Boek

101 billen! ([2021])/ geschreven door Sam Harper, geïllustreerd door Chris Jevons ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Ken je alle soorten billen? De kangoeroe heeft snelle billen, die van de mug prikken, de billen van de vuurvliegjes geven licht en uit die van de eenhoorn komt een glitterscheet. En wat doen alle dieren als ze samen zijn? Vierkant prentenboek met grappige, felgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aantrekkelijk vierkant prentenboek voor peuters en kleuters over de billen van een heleboel dieren. Honderd en één om precies te zijn. Grote, kleine, slonzige en donzige, snelle, slome, schrikkende en prikkende, het zijn er echt veel. Ze zien er allemaal anders uit en doen verschillende dingen, waaronder natuurlijk de nodige scheten laten, en ze hebben andere eigenschappen. Aan het eind is er een Schud je billen-festijn, waarna op de laatste dubbele pagina de meeste dieren terug te vinden en aan te wijzen zijn. Op felgekleurde achtergronden zijn twee à drie paar billen per pagina te zien. Het is vooral een opsomming van grappige dieren, zonder doorlopend verhaal. De illustraties zijn vrolijk en felgekleurd. De korte grappige tekst is voor een groot deel op rijm maar het rijm wisselt tussendoor van soort en ritme. Het onderwerp billen is leuk gevonden maar soms wel wat gezocht en gemaakt uitgewerkt. Jonge kinderen zullen er echter volop van genieten bij het voorlezen of zelf bekijken. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318964

Titel 101 billen!
Uniforme titel Honderdeneen billen!
Auteur Sam Harper
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Chris Jevons ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: 101 bums. - London : Hodder and Stoughton, 2020
ISBN 9789048318964
PPN 430303327
Thematrefwoord Billen ; Dieren ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands