Noordpool
Boek

Noordpool ([2021])/ Michael Bright, Nic Jones, vertaling [uit het Engels]: Leonie Hardeman

Maak kennis met de Noordpool en de Zuidpool. Ontdek welke dieren en mensen er leven, welke natuurschatten er zijn, ook diep onder het ijs en waardoor ze bedreigd worden. Omkeerboek met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerd kijk- en leesboek met bijzondere, actuele informatie over zowel de Noordpool als de Antarctica (Zuidpool). De uitgave biedt een verrassend topografisch beeld van beide uitgestrekte poolgebieden en laat zien welke dieren en mensen er leven, welke natuurschatten er zich bevinden, ook diep onder het ijs, en met welke reële bedreigingen beide polen te maken hebben. Op de Noordpool is sprake van veel ijsverlies, maar ook van blijvende verontreiniging, die inmiddels de voedselketen bereikt heeft. Fascinerend is het leven van de monsterhaai, die diep in het water leeft, ónder het ijs. Op Antarctica bevinden zich een aantal onderzoekstations - in recente publicaties voor kinderen werden de goede werkzaamheden van die stations uitgelegd. In het landschap trekken enorme ijsschoorstenen en mysterieuze ijsmeren de aandacht. Diep in het ijskoude water leeft de 'kolossale inktvis' die 14 meter lang kan worden. Aantrekkelijke lay-out met veel, ook grote kleurenillustraties met daarin korte tekstblokken. De tekst bevat veel lange samengstelde zinnen. Geen woordenlijst of register. Kleurrijk omkeerboek dat je ook een kwartslag moet draaien om de tekst te kunnen lezen. Interessante en actuele informatie, aantrekkelijk vormgegeven. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025774851 | 31 pagina's

Titel Noordpool
Uniforme titel Zuidpool Van pool tot pool: een omdraaiboek Noordpool/Zuidpool
Auteur Michael Bright
Secundaire auteur Nic Jones ; Leonie Hardeman
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2021]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Van pool tot pool: een omdraaiboek + en: Op expeditie naar de extremen van onze planeet - Omkeerboek. - Rugtitel: Noordpool/Zuidpool - Tekst Michael Bright, illustraties Nic Jones - Vertaling van: North Pole/South Pole: from Pole to Pole: a flip book. - words & pictures, (c)2020 - Keerdruk met: Zuidpool. - 32 pagina's
ISBN 9789025774851
PPN 430417802
Rubriekscode 578.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Poolgebieden
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Poolgebieden