Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Mama is minister-president
Boek

Mama is minister-president (februari 2021)/ Ody Neisingh & Marieke Visser, met illustraties van Nadia Meezen ; redactie Inge Marleen Swinkels ; eindredactie Irwan Droog

De moeder van Adam (9) is de allereerste vrouwelijke minister-president. Daarom mag de hele klas op bezoek komen in het Torentje. Tijdens hun bezoek stormt minister Flappermuis binnen vanwege een noodgeval: het internet is overal platgelegd door een hacker! Spannend verhaal met eenvoudige informatie over politiek. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Adams moeder is net de eerste vrouwelijke minister-president geworden als het hele internet wordt platgelegd door een hacker. Adam is met zijn klas op bezoek bij zijn moeder in 'het Torentje' en de klas mag mee naar de persconferentie. Samen met zijn beste vriendin Kaat raakt Adam betrokken in de spannende ontknoping van het hackersraadsel, dat een aanval op de schermtijd van grote mensen blijkt te zijn. Gelukkig is Kaat heel dapper, want Adam heeft weinig talenten, denk hij... In negen behapbare hoofdstukken met een fijne ruime bladspiegel ontrolt zich een spannend en tegelijk luchtig verhaal waarin spelenderwijs veel informatie wordt gegeven over politiek. De begrippenlijst achterin met daarin termen als 'Debat', 'Politieke partij' en 'Tweede kamerlid' vullen de al opgedane kennis aan. Intussen is het ook een verhaal over het vinden van je talenten en over het krijgen van zelfvertrouwen. Er wordt geknipoogd naar de werkelijkheid met bijvoorbeeld de journalist Mary Fingelen (Ferry Mingelen) en de politicus Bidet (Baudet). Het verhaal is ruim geïllustreerd met komische kleurenillustraties. Grappige omslagtekening van het bekende torentje van de minister-president waar het achter alle ramen een levendige, vrolijke boel is. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083063669 | 79 pagina's

Titel Mama is minister-president
Auteur Ody Neisingh
Secundaire auteur Marieke Visser ; Nadia Meezen ; Inge Marleen Swinkels
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : ROSE stories, februari 2021
Overige gegevens 79 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789083063669
PPN 430438966
Genre detectiveroman - schoolverhaal
Thematrefwoord Politiek ; Hacken ; Emancipatie ; Begaafdheid ; Schoolleven
Taal Nederlands