Al jouw leugens
Boek

Al jouw leugens je huis is afgebrand. Je vrouw weet van niets. Je dochter weet te veel. ([2021])/ Rebecca Fleet, vertaling [uit het Engels]: Irene Goes en Anne Jongeling

Een brand in zijn woning waarbij zijn dochter gewond raakt, zet het tot dan toe zo veilige leven van een man met zijn nieuwe vrouw op zijn kop.

Aanwezigheid

Recensie

Na de tragische dood van zijn eerste vrouw voelt Alex zich gelukkig in zijn nieuwe huwelijk met Nathalie. Ook zijn 14-jarige dochter Jade heeft zich ermee verzoend. Maar dan staat op een avond het huis in brand terwijl Alex niet thuis is. Nathalie ontsnapt zelf en Jade wordt gewond naar het ziekenhuis vervoerd. De brand blijkt aangestoken, maar wie heeft het op hen gemunt? Jade zegt dat ze een man in huis heeft gezien, maar Nathalie beweert dat ze niemand gezien heeft. Kan Alex haar geloven, terwijl hij steeds meer beseft dat hij niets van haar achtergrond weet. Wat begint als een veelbelovend en spannend verhaal, verzandt echter vanaf het moment dat er een flashback begint naar Nathalie's verleden in een weinig verrassend en daardoor langdradige vertelling met veel gepsychologiseer maar niet met overtuigende personages. Zo'n verhaal waarvan je pagina's kunt overslaan zonder iets gemist te hebben. Wellicht had een chronologische vertelling een sterkere roman opgeleverd.

Specificaties

Nederlands | 9789022587478 | 363 pagina's

Titel Al jouw leugens : je huis is afgebrand. Je vrouw weet van niets. Je dochter weet te veel.
Auteur Rebecca Fleet
Secundaire auteur Irene Goes
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2021]
Overige gegevens 363 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The second wife. - (c)2018
ISBN 9789022587478
PPN 430439539
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands