Oscar en de grote hondvoering
Boek

Oscar en de grote hondvoering (februari 2021)/ Alan MacDonald, geïllustreerd door Sarah Horne ; vertaald [uit het Engels] door Koen Boelens

Sams vader wil een eethuis aan het strand beginnen. Hij wil er alleen maar toast verkopen. Sam heeft heel iets anders aan zijn hoofd. Er verdwijnen allemaal honden! Samen met zijn bijzondere hond Oscar gaat hij op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vader van Sam wil een bouwval aan het strand verbouwen tot een eetgelegenheid. Maar hij wil er eigenlijk alleen allerlei soorten toast verkopen. Met buurman Zevenaar, een hondenhater, gaat hij een weddenschap aan dat zijn zaak langer dan een week open zal blijven. Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn hoort Sam dat de gemeente, op verzoek van Zevenaar, alle zwerfhonden van de straat wil halen. Als Sam met zijn slimme hond Oscar, die over bijzondere eigenschappen beschikt, naar huis loopt zien ze hoe in een busje honden worden ingeladen. Samen bedenken ze een plan om de opgepakte honden te kunnen bevrijden. Vlot leesbaar, humoristisch verhaal in een toegankelijke stijl. Ruime bladspiegel, geen strakke uitlijning. De uitgave is voorzien van veel grappige zwart-wittekeningen. Kleurrijke omslagillustratie. Tweede deel over Oscar, vervolg op 'Operatie Drollenveger'* (2019). Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463850704 | 152 pagina's

Titel Oscar en de grote hondvoering
Auteur Alan MacDonald
Secundaire auteur Sarah Horne ; Koen Boelens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, februari 2021
Overige gegevens 152 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Oscar and the dognappers/ - London : Egmont UK, (c)2018
ISBN 9789463850704
PPN 430513925
Genre dierenleven - humoristische roman
Thematrefwoord Honden ; Ontvoeringen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Oscar
Boek

Oscar (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend
Alan MacDonald