Piraterij, paintballen & losgeslagen zebra's
Boek

Piraterij, paintballen & losgeslagen zebra's (februari 2021)/ Robert Muchamore, vertaald [uit het Engels] door Pim Lammers

De kwaadaardige crimineel Gisborne wil wraak nemen op Robin Hood (12), nadat die hem heeft neergeschoten met een pijl. Maar Robin deinst nergens voor terug. Hij hackt een computersysteem en vecht terug met paintballen en rookbommen. Kan hij nog hulp van zijn halfbroer John (16) verwachten? Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Robin Hood (12), gemodelleerd naar de middeleeuwse held, is beroemd geworden in Locksley en wijde omgeving. Hij heeft de kwaadaardige crimineel Guy Gisborne neergeschoten met een pijl. Gisborne zint op wraak en looft een beloning uit. Robin zit echter niet stil en vecht terug. Hij is ondergedoken in Designer Outlets bij een excentrieke familie. Hij is betrokken bij een risicovolle overval, hackt een computersysteem en maakt onderdeel uit van een groep dierenactivisten die kasteel Sherwood bestormt met paintballen en rookbommen. Daar geeft de moeder van zijn halfbroer, de corrupte sheriff van Nottingham, een jachtfeest en dan blijkt de broederband sterker dan gedacht. Het verhaal wordt in de derde persoon afwisselend vanuit het perspectief van Robin en van zijn halfbroer John (16) verteld. Op de voorzijde staat 'Ook voor de niet-lezer!'. Die leest een avontuurlijk verhaal waarbij computertechnologie een rol speelt. Het verhaal begint met 'Wat eraan voorafging' en kan daardoor zelfstandig gelezen worden, maar het blijft aan te bevelen met het eerste deel 'Kraken, kapen en vlammende pijlen'* te beginnen. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850698 | 272 pagina's

Titel Piraterij, paintballen & losgeslagen zebra's
Uniforme titel Piraterij, paintballen en losgeslagen zebra's Plunderen, paintballen en losgeslagen zebra's
Auteur Robert Muchamore
Secundaire auteur Pim Lammers ; Tony Fleetwood
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, februari 2021
Overige gegevens 272 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie Map Tony Fleetwood - Omslagtitel: Plunderen, paintballen en losgeslagen zebra's - Vertaling van: Piracy, paintball and zebra's. - London : Hot Key Books, (c)2021. - (Robin Hood ; 2)
ISBN 9789463850698
PPN 430513887
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Helden ; Broers ; Misdadigers ; Wraak ; Hacken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Robin Hood
Boek

Robin Hood (2020-...)

vol. 2
Uitgeleend
Robert Muchamore