Leefstijladviezen afgestemd op je bodytype
Boek

Leefstijladviezen afgestemd op je bodytype eet, beweeg, slaap en ontspan je fit ([2020])/ Coriene Lodder, Carel Schott, redactie Cors van den Brink, Mariëtte Zeedijk ; fotografie Barbara Kerkhof

Leefstijladviezen deels gebaseerd op wetenschappelijke kennis en persoonlijke ervaringen waarbij de visies zijn gecombineerd met de evolutieleer, biologie en fysiologie.

Aanwezigheid

Recensie

In de persoonlijke inleiding beschrijven de twee auteurs (fysiotherapeut en diëtist) hoe ze tot deze leefstijladviezen zijn gekomen, deels gebaseerd op wetenschappelijke kennis en deels op ervaring. In acht hoofdstukken wordt ingegaan op de huidige Nederlandse gezondheidstoestand en hoe de invloeden van onze verre voorouders nog steeds merkbaar zijn in ons spierstel, hersenfunctie, voor de werking van hormonen en stress en hoe deze ons leven beïnvloeden. Hieruit concluderen zij drie body-types welke aan de hand van uiterlijke en metabole kenmerken zijn gerubriceerd. Na het hoofdstuk gedragsverandering volgt uitleg over voeding en algemene leefstijladviezen, gevolgd door wat specifiekere adviezen voor de drie body-types. Vaak wordt verwezen naar het digitale platform waar testen te vinden zijn. Zes persoonlijke verhalen ondersteunen de theorie. Eindigt met een literatuurlijst, register ontbreekt. Toonzetting is spreektaal. Enige kennis over voeding en fysiologie is nodig. Een aanzet om te realiseren dat onze lichaamsbouw invloed heeft op onze voeding en onze sport- bewegingsactiviteiten.

Specificaties

Nederlands | 9789071902321 | 198 pagina's

Titel Leefstijladviezen afgestemd op je bodytype : eet, beweeg, slaap en ontspan je fit
Auteur Coriene Lodder
Secundaire auteur Carel Schott ; Cors van den Brink ; Barbara Kerkhof
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : ...daM, [2020]
Overige gegevens 198 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789071902321
PPN 428916007
Rubriekscode 615
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezondheidsgidsen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezondheidsgidsen