Gewoon omdat het zo is
Boek

Gewoon omdat het zo is ([2020])/ Mac Barnett, met illustraties van Isabelle Arsenault ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Baeckens Books NV

Voor het slapengaan stelt een meisje de ene vraag na de andere, zoals: wat is regen en: waarom is de oceaan blauw? Haar vader geeft fantasierijke antwoorden. Groot prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is bedtijd. Een klein meisje ligt onder de dekens in een donkere slaapkamer en vraagt honderduit aan haar vader, zoals 'Waarom is de oceaan blauw?', 'Wat is regen?' en 'Waarom worden de blaadjes van de bomen bruin?'. Vader geeft op alle vragen een origineel antwoord dat vindingrijk en fantasievol is. In dit grote prentenboek (31 cm) werken tekst en beeld krachtig samen. De vragen die het meisje vanuit haar bed stelt verschijnen in grote, gekleurde cirkels tegen een zwarte achtergrond. De slaapkamer is zacht en gedempt van kleur en roept een nostalgisch gevoel op. Vader staat in de deuropening en het felle ganglicht tovert een baan van licht op de muur. Bij elke vraag van het meisje is de situatie net even anders: vader komt binnen; gaat op bed zitten. Vaders antwoorden verschijnen op de volgende dubbele pagina in kleinere, witte cirkels die her en der in de fantasievolle, speelse illustraties zijn geplaatst. De gebruikte steunkleur komt overeen met de kleur van de cirkel, waarin de vraag staat. Aan het eind worden fantasie en droom een uitbundig en kleurrijk geheel. Vertaling van 'Just because'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059248953

Titel Gewoon omdat het zo is
Auteur Mac Barnett
Instelling /Baeckens Books, Mechelen
Secundaire auteur Isabelle Arsenault
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens, [2020]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Just because. - London : Walker Books Ltd, (c)2019
ISBN 9789059248953
PPN 430272715
Thematrefwoord Slapengaan ; Vragen ; Vaders
Taal Nederlands