Malle Jantje
Boek

Malle Jantje (2020)/ Ludwig Bauer, illustraties Marsela Hajdinjak ; vertaling [uit het Kroatisch] Nada Sunjic ; bewerking Nederlandse uitgave Sanja Kregar ; redactie Hedda Maria Post

Jantje moet van zijn vader iets kopen om geld te verdienen. Op de markt koopt hij een oude versleten kast. Als het nacht wordt, kloppen de drie biggetjes bij hem aan. En hij krijgt nog meer bijzondere bezoekers... Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Boerenzoon Jan krijgt van zijn vader geld om iets te kopen waar hij veel geld mee kan verdienen. Hij wil dat niet op de oneerlijke manier van zijn vader en broers doen en besluit op de markt een kast te kopen. Als hij in de kast zit, wordt er steeds op geklopt door bekende sprookjesfiguren als de drie biggetjes, de zeven geitjes, Roodkapje en tenslotte de wolf. De volgende morgen komt alleen de wolf uit de kast en is Jan verdrietig, tot een heks hem vertelt dat ze allemaal in een ander sprookje weer tevoorschijn komen. Een vierkant prentenboek met prachtige sfeervolle gedetailleerde illustraties. De uitgebreide tekst staat in de illustraties en beslaat soms de volledige pagina, waardoor de illustratie onterecht naar de achtergrond verdwijnt. De tekst is vlot leesbaar en goed vertaald. Hij is soms moeilijk te lezen, als de witte letters op een lichte achtergrond zijn afgedrukt. De naam 'Malle Jan' lijkt wat ongepast voor deze aardige en gevoelige jongen. Een verhaal met een open einde in een mooi vormgegeven boek. Uitgeverij KLIN (Kroatische literatuur in Nederland) brengt o.a. Kroatische kinderboeken naar Nederland. Van dezelfde auteur en illustrator verscheen 'Nuru n'zuri: leeuw komt terug naar huis'* (2019). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492160195

Titel Malle Jantje
Auteur Ludwig Bauer
Secundaire auteur Marsela Hajdinjak ; Nada Sunjic ; Sanja Kregar ; Hedda Maria Post
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : KLIN, 2020
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Ivica Budalica. - Zagreb : Uitgave SIPAR, (c)2019
ISBN 9789492160195
PPN 430106475
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands