De boot van Noach
Boek

De boot van Noach (2020)/ Corien Oranje, met tekeningen van Mathias Weber

God is boos op de mensen. Ze maken alleen maar ruzie. God wil de aarde onder water zetten. Maar er is één man die wel goed is: Noach. God zegt tegen Noach dat hij een boot moet bouwen. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Het Nederlands Bijbelgenootschap lanceert een serie 'Bijbelverhalen voor beginnende lezers'*. In zes boekjes zijn Bijbelverhalen opnieuw verteld op het niveau van beginnende lezers. Mathias Weber illustreerde alle zes de boekjes van deze serie met kleurrijke prenten, waarin de menselijke figuren centraal staan. Corien Oranje is een bekende kinderboekenschrijfster die voor diverse leeftijdsgroepen schrijft. In dit boekje vertelt ze op niveau AVI-E3 het bekende verhaal van Noach en zijn ark. God ziet dat het niet goed gaat op aarde. De mensen maken ruzie en denken alleen aan zichzelf en niet aan God. Alleen Noach is een goed mens. God is van plan om de aarde onder water te zetten, maar hij waarschuwt Noach. Hij geeft hem de opdracht een boot te bouwen om zijn gezin en van elke soort twee dieren te redden. Het verhaal wordt helder en Bijbelgetrouw naverteld. Het is opgedeeld in zeven overzichtelijke hoofdstukken. Een sfeervol boekje met een inhoud op goed niveau. Leuk en leerzaam dat kinderen al op dit leesniveau Bijbelverhalen kunnen lezen. Voor protestants-christelijke lezers vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089122216 | 39 pagina's

Titel De boot van Noach
Auteur Corien Oranje
Instelling /Nederlands Bijbelgenootschap
Secundaire auteur Mathias Weber
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Haarlem : Nederlands Bijbelgenootschap, 2020
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Voor kinderen vanaf groep 3 - Hervertelling van: Noah und die große Flut. - Deutsche Bibelgesellschaft, (c)2019
ISBN 9789089122216
PPN 424942062
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Noach
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bijbelverhalen voor beginnende lezers
Boek

Bijbelverhalen voor beginnende lezers (2020-...)

vol.
Uitgeleend