Escape boek
Boek

Escape boek game over : ga aan de slag, kraak de codes en ontsnap uit het boek! ([2020])/ Alain T. Puyssegur, vertaald uit het Frans door Hilde Visser ; illustraties: Lucie Dessertine

Je zit gevangen! Als je inlogt in je favoriete game ontdek je dat deze is gehackt door ene E-Rayzer. Hij dreigt het spel, met jou erin, te vernietigen! Probeer te ontsnappen door je fantasie te gebruiken en de aanwijzingen te lezen, succes! Met kleine kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzaam boekje (18 cm) waarin de lezer, aangesproken met 'je', gelijk wordt uitgelegd dat het geen gewoon verhaal is maar een spel en dat je niet te snel achterin moet kijken voor oplossingen. Je moet je verbeelden dat je in een augmented reality-wereld terecht komt en zien te ontsnappen door jezelf te bevrijden van het kwaadaardige virus E-Rayzer. Met hulp van bewaker KoD en tegenwerking van robots. In 113 genummerde hoofdstukken, vaak niet langer dan een alinea, moet je heen en weer bladeren om verder te komen. Aanwijzingen en combinaties achterin helpen mee en je wordt gestimuleerd om met potlood en gum benodigde voorwerpen te verzamelen. Voor de liefhebber is het een goed uitgedacht spel waarin goed lezen, ook van game-jargon, nodig is om het einde te halen ook al zwicht je voor het lezen van de aanwijzingen. Eenvoudig maar aantrekkelijk uitgevoerd met duidelijke taal in zwarte en blauwe letters, vetgedrukt of groter op plaatsen die een accent verdienen. Uitbundig geïllustreerd met onmisbare gekleurde plaatjes en paarsblauwde randversiering in animatiesfeer. Ook geschikt voor de leeshater die niet doorheeft dat hij aan het lezen is. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000375080

Titel Escape boek : game over : ga aan de slag, kraak de codes en ontsnap uit het boek!
Uniforme titel Escapeboek Game over Escape boek, game over
Auteur Alain T. Puyssegur
Secundaire auteur Hilde Visser ; Lucie Dessertine
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2020]
Overige gegevens 96 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Escape book, game over. - Parijs : 404 éditions, (c)2019
ISBN 9789000375080
PPN 427629586
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puzzels
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels