Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands/Chinees
Boek

Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands/Chinees (2020)/ redactionele en vertaalbijdragen: A.C.T. Fachübersetzungen GmbH, Maria del Carmen Almendros de la Rosa, Francesco Cucinotta, Anette Dralle, Hans de Groot, Claudia Handwerker, Isabel Marcante Michèle Moncharmont, Georgina Moore, Andreas rodemann, Gregor Vetter, Dr. Christiane Wirth

Woordenboek met zo'n 12.500 woorden in het Nederlands en Chinees (in karakters en het Latijnse schirft) rond dertien thema's als eten en drinken, lichaam en gezondheid en vrije tijd. Met kleine kleurenfoto's. Ook geschikt voor NT2. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrij dik (beeld)woordenboek Nederlands-Chinees in 'zakformaat' met bij elk woord een kleine kleurenfoto, soms is dat een beeld uit het dagelijks leven in Nederland. Indeling rond dertien thema's waaronder vakantie, getallen, planten, thuis, sport en fitness, onderweg en het lichaam. Na een inhoudsopgave op thema volgt een uitgebreidere inhoudsopgave met alle onderwerpen in het Nederlands en Chinees. Onder elk plaatje staat het Nederlandse woord en de vertaling in het Chinees, zowel in karakters als in Latijns schrift. Achterin staat dan ook een dubbel register waarmee je snel het juiste woord kunt vinden. Dit is geen lesmethode, het is een leuke en ontspannen manier om je woordenschat (het boek bevat 12.500 woorden) enorm uit te breiden. In dezelfde opzet verschenen meerdere beeldwoordenboeken zoals voor het Turks* (2020), Pools (2017) en Arabisch (2016). Ook geschikt voor NT2-lessen. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460775611 | 400 pagina's

Titel Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands/Chinees
Uniforme titel Van Dale beeldwoordenboek
Secundaire auteur Maria del Carmen Almendros de la Rosa
Type materiaal Boek
Editie Eerste editie, eerste oplage;
Uitgave [Utrecht] : Van Dale, 2020
Overige gegevens 400 pagina's - illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Oorspronkelijke Duitse uitgave: Stuttgart : PONS GmbH, (c)2018 - Met register
ISBN 9789460775611
PPN 427783380
Rubriekscode Chinees 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chinese taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Chinese taal