Provincie Drenthe
Boek

Provincie Drenthe ([2021])/ Susan Schaeffer, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Alamy/Imageselect, Ada van Dijk/Uitgeverij De Kleibosch, Lineair, Houben/Nationale Beeldbank, Beeldbank WO 2-NIOD, Harrie Oude Hampsink/Wikimedia Commens, Koos van Leeuwen ; tekeningen UVA Kaartenmakers, Bob Brobbel

Wist je dat hunebedden alleen te vinden zijn in de provincie Drenthe? Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de landschappen, esdorpen, veendorpen en Kamp Westerbork. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

In acht hoofdstukken van twee of drie bladzijden wordt in vogelvlucht verteld over de provincie Drenthe, o.a. de ligging in Nederland en de belangrijkste plaatsen, het bouwen van de hunebedden, de natuur, Kamp Westerbork en het boren naar aardolie. Ten slotte is er aandacht voor wat er in de vrije tijd te doen is, zoals pretparken en het circuit in Assen. De lay-out is overzichtelijk met tekstblokjes die een eigen titelkopje hebben, de tekst staat in een duidelijke letter. Op elke dubbele bladzijde is minimaal een kleurenfoto of -tekening opgenomen. Ook is er een eenvoudige landkaart met o.a. de belangrijkste plaatsen, rivieren en kanalen. De informatie is vrij beknopt, het boekje is geschikt als eerste kennismaking. Achterin staat een lijst waarin vetgedrukte woorden uit de tekst, bijvoorbeeld beekdal, concentratiekamp, etstoel, hunebed, worden uitgelegd. Ook staan daar tips voor twee andere boeken en een filmpje van 'Het klokhuis'. Een deel uit de reeks 'Junior informatie' voor het Documentatiecentrum, handig bij o.a. het maken van een werkstuk of spreekbeurt. Qua inhoud vrijwel identiek aan 'Drenthe'* (2019) van dezelfde auteur in de serie 'De 12 provincies'. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416573 | 24 pagina's

Titel Provincie Drenthe
Auteur Susan Schaeffer
Instelling /UvA-Kaartenmakers , Castricum
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Met literatuuropgave
ISBN 9789463416573
PPN 430918615
Rubriekscode Drenthe 986.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Drenthe
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Drenthe

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 106
Uitgeleend