Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Maas
Boek

De Maas ([2021])/ Diana Doornenbal, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Shutterstock, UIG/Lineair, Siebe Swart, Bart van Eyck/Beeldbank RWS, i-Stock ; tekeningen Marijn van der Wateren, UVA Kaartenmakers

De Maas is een van de grootste rivieren van Nederland. Waar komt het water vandaan en door welke landen stroomt hij? Lees ook over de scheepvaart, de Maasvlakte, dieren en overstromingsgevaar. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In acht hoofdstukken van twee of drie bladzijden wordt verteld over de Maas, een van de drie grootste rivieren in Nederland: waar begint de Maas, door welke landen en landschappen stroomt hij en wat is een delta? Ook wordt verteld over sluizen, stuwen en bruggen, de Maasvlakte, overstromingen en ruimte voor de rivier. De lay-out is overzichtelijk met tekstblokjes die een eigen titelkopje hebben, de tekst staat in een duidelijke letter. Op elke dubbele bladzijde is minimaal een kleurenfoto of -tekening opgenomen. Ook is er een landkaart met de weg van de Maas door Europa, een tekening met de hoogteverschillen vanaf Frankrijk tot de Noordzee en een satellietfoto van de Nederlandse delta. De informatie is vrij beknopt, het boekje is geschikt als eerste kennismaking. Achterin staat een lijst waarin vetgedrukte woorden uit de tekst, bijvoorbeeld bediencentrale, containerterminal, klimaat, trekvis, worden uitgelegd. Ook staan daar tips voor twee andere boeken en een schooltv-filmpje. Deel uit de reeks 'Junior informatie' voor het Documentatiecentrum, handig bij o.a. het maken van een werkstuk of spreekbeurt. Een van de weinige jeugduitgaven over de Maas. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416597 | 24 pagina's

Titel De Maas
Auteur Diana Doornenbal
Secundaire auteur Ida Schuurman ; Marijn van der Wateren
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Met literatuuropgave
ISBN 9789463416597
PPN 430918623
Rubriekscode Europa 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maas
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Maas

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 107
Uitgeleend