The deep dark woods
Boek

The deep dark woods (2013)/ written by Conrad Mason, illustrated by Ben Mantle ; edited by Jenny Tyler, Mairi Mackinnon and Lesley Sims

Kikker Jack en zijn vriend Dan verdwalen in het donkere bos. Ze zijn doodsbang door alle geluiden die ze horen! Een verhaal met eenvoudige Engelse woordjes en zinnetjes en enkele opdrachten. Met informatie voor begeleiders en grote kleurenillustraties. Om samen te lezen met kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Dit boekje maakt deel uit van de serie 'Usborne very first reading'*, die speciaal is ontworpen om kinderen te leren lezen. In elk deel worden nieuwe letters of een combinatie daarvan geïntroduceerd. In dit verhaal zijn dat ar, air, ear, or, ow, ur en ure. Het korte, rijk geïllustreerde verhaal is bedoeld om samen met ouders of hun leerkacht te lezen. In het verhaal gaat kikker Jack, hoewel zijn moeder het hem verboden heeft, samen met zijn vriend Dan het donkere bos in. Ze verdwalen en horen allerlei vreemde geluiden. Ze zijn doodsbang, zouden ze ooit nog thuis komen? Op elke spread staan een of twee zinnen in een kleine letter die de volwassene voorleest. Voor het kind zijn er telkens een of twee korte zinnetjes in een grote letter, soms staat deze in de tekstballon. Dit wordt aan het begin duidelijk uitgelegd en aan het eind staan nog enkele opdrachten die de kinderen met de volwassene kunnen doen. Doordat alles duidelijk is uitgelegd, is dit een handige én makkelijke manier voor ouders om met hun kind te leren lezen. De paginagrote kleurrijke kleurenillustraties helpen daar natuurlijk ook bij. Vanaf ca. 5 jaar, ook geschikt voor iets oudere Nederlandstalige kinderen.

Specificaties

Engels | 9781409531449 | 32 pagina's

Titel The deep dark woods
Auteur Conrad Mason
Secundaire auteur Ben Mantle ; Jenny Tyler
Type materiaal Boek
Uitgave London : Usborne, 2013
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave in de Verenigde Staten in 2011
ISBN 9781409531449
PPN 42098013X
Thematrefwoord Verdwalen ; Bossen ; Angsten
Taal Engels

Relaties/Serie

Usborne very first reading
Boek

Usborne very first reading (2013-...)

vol. 7
Uitgeleend