Wataha. Seizoen 1
DVD

Wataha. Seizoen 1 ([2021])

Als kapitein Rebrow een bomaanslag op Poolse grenswachten, waarbij zijn vrienden en geliefde om het leven komen, als enige overleeft, wordt hij door zijn superieuren verdacht van betrokkenheid. Hij moet zijn onschuld bewijzen en gaat op zoek naar de daders en hun motieven.

Recensie

Poolse actieserie (2014-) ontwikkeld door Kasia Adamik en uitgezonden door HBO. Met Leszek Lichota (Corpus Christi), Aleksandra Poplawska, Andrzej Zielinski, Dagmara Bak (Onder ons) en Maciej Mikolajczyk. Bij een bomaanslag op Poolse grenswachten in het onherbergzame Bieszczady-gebergte, aan de grens met Slowakije en Oekraïne, verliest kapitein Rebrow vrienden en zijn geliefde Ewa. Hij is de enige overlevende en flink van slag. Hij wil achterhalen wie achter de aanslag zit en wat de motieven waren. Zijn superieuren willen ook de waarheid boven tafel krijgen en beschouwen hem ook als verdachte. Dan worden er aanwijzingen gevonden dat Ewa nog in leven is. Beoordeling IMDb: 7,7. Bernice Harrison (The Irish Times 21-6-'16): Deze macho Poolse serie speelt zich af in een prachtige omgeving maar daar houdt zijn charme ook mee op. Traag en somber drama, met de nadruk op actie en niet op karakterontwikkeling. Paul Metcalf (pissedoffgeek.com 3-9-'16): Interessant is dat ook de wereld van de doden en de droomwereld in het verhaal opgenomen zijn. De meeste karakters zijn goed uitgewerkt. De migratieproblematiek wordt aan de orde gesteld zonder de vluchtelingen te demoniseren. Maar het is vooral Rebrows zoektocht naar de waarheid die je in zijn greep houdt. Seizoen 1 bevat 6 afleveringen.

Specificaties

Pools | 5407003482690

Titel Wataha. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kasia Adamik ; Michal Gazda ; Leszek Lichota ; Aleksandra Poplawska
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Leszek Lichota, Aleksandra Poplawska. - Regisseurs Kasia Adamik, Michal Gazda. - Pools gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Polen : ATM Grupa, 2014
ISBN 5407003482690
PPN 431328390
Genre thriller
Thematrefwoord Polen ; Migranten ; Bomaanslagen
Taal Pools

Relaties/Serie

Wataha
DVD

Wataha (2021-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend