Het dikke stadsboek
Boek

Het dikke stadsboek ([2021])/ Franceschelli/Peskimo

Wat is er veel te zien en te doen in de stad! Twee kinderen gaan met een opa op stap in een drukke stad. Ze kunnen kiezen uit allerlei vervoermiddelen, bezienswaardigheden en lekkere dingen om te eten. Dik, blokvormig hardkartonnen prentenboek met kleurrijke tekeningen, flappen en in vorm gesneden pagina's. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Er is veel te zien en te doen in een grote, drukke stad. Deze kleine, opvallend dikke uitgave van hardkarton met afgeronde hoeken (16,5 x 14 x 5,5 cm) laat dat op visueel aantrekkelijke wijze zien. Er zijn drie delen: 'Hoe zullen we ons verplaatsen?', 'Wat zullen we doen?' en 'Wat zullen we eten?'; elk beginnend met een stadsbeeld. De uitklapbare overzichtsprent geeft een voorproefje van alle vervoersmiddelen die getoond gaan worden: metro, taxi, bus, veerboot, benenwagen en zelfs een helikopter. Wij volgen een bebrilde opa-figuur met twee kleine kinderen en een zwarte kat, terwijl zij de stad verkennen, bezienswaardigheden bezoeken en eettentjes uitkiezen. De stevige pagina's zijn uitgesneden in diverse, speelse vormen en doorkijkjes onthullen een stukje van de vervolgpagina. Levendige scènes zijn helder en kleurrijk afgebeeld, verre stadsgezichten in meer gedempte kleuren. De tekst bestaat uit een enkele zin of een deel ervan, gedrukt in kapitalen. Sommige zinnen zijn slecht vertaald ('Een sneetje pizza van bij de pizzeria'). Het boek sluit af met een uitklapbaar panorama van de stad bij nacht. Bijzonder leuke kennismaking met de stad. In dezelfde uitvoering verschenen een deel over dinosaurussen, 'Het dikke boerderijboek'* en nu ook 'Het dikke bouwboek'**. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059248465

Titel Het dikke stadsboek
Auteur Christopher Franceschelli
Instelling /Peskimo
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books NV, [2021]
Overige gegevens 92 ongenummerde pagina's, 4 vouwbladen - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Tekst: Christopher Franceschelli, illustraties: Peskimo. - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Cityblock. - New York : SmartInk Books LLC, (c)2016
ISBN 9789059248465
PPN 432640975
Thematrefwoord Stadsleven ; Uitstapjes ; Vervoermiddelen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands