Mijn hertje
Boek

Mijn hertje ([2021])/ tekst van Kallie George, illustraties van Elly MacKay ; vertaling [uit het Engels]: Jeanette Kramp

Een meisje (ik-persoon) moppert omdat ze altijd alles misloopt. Nu hebben papa, mama en haar zus Sara in de tuin een hert gezien, terwijl zij zich net aan het aankleden was. Ze glipt naar buiten en gaat op zoek naar het hert. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties van kijkdoosachtige taferelen met uitgeknipte figuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Papa, mama en ook zus Sara hebben een hert in de tuin gezien. Maar de ik-persoon, een jong meisje, was zich op dat moment nét aan het aankleden. Ze moppert omdat ze altijd alles misloopt: vallende sterren wanneer ze in bed ligt en het plukken van de eerste appel omdat ze te klein is. Met een suikerklontje op zak gaat ze op zoek naar het hert. Prentenboek met een verrassend einde en een soort geheimpje met de 'lezer'. De zachtgetinte illustraties beslaan dubbele pagina's. De coulissenachtige opbouw maakt gebruik van de collagetechniek: stukjes transparant papier of vrij bewerkt met onder meer aquarel waarbij fraaie structuren zijn ontstaan. De ik-persoon is een innemende, Rie Cramerachtige oudere kleuter met een gestreepte legging, zomerjurkje en twee staartjes in haar haar. Het inzoomen, het lage perspectiefgebruik en de afsnijdingen verhogen de betrokkenheid. De tekst bestaat uit slechts enkele regels per spread in gemoedelijke schrijfstijl. De wat zoetige omslagillustratie doet afbreuk aan de kwaliteit van de verdere prenten. De auteur schreef o.a. de serie 'De paarden van Olympus'; de illustrator maakte eerder het prentenboek 'Mijn vlindertuin'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060389256

Titel Mijn hertje
Auteur Kallie George
Secundaire auteur Elly MacKay ; Jeanette Kramp
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: The secret fawn. - Tundra Books, (c)2021
ISBN 9789060389256
PPN 430242808
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Natuur ; Zoektochten
Taal Nederlands