Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Amari en de Nachtwachters
Boek

Amari en de Nachtwachters (februari 2021)/ B.B. Alston, met illustraties van Godwin Akpan ; vertaling [uit het Engels]: Sandra Hessels

Amari (12, ik-persoon) ontdekt dat ze een magiër is, wat illegaal is in de bovennatuurlijke wereld. Daardoor wordt ze met de nek aangekeken, maar dat is ze wel gewend als kind uit een arme wijk op een eliteschool. Lukt het Amari evengoed om haar vermiste broer Quinten te vinden? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De broer van Amari (12, ik-persoon) wordt al een tijd vermist. Op een dag vindt ze een geheimzinnige koffer, met een uitnodiging voor een test bij het Bureau van Bovennatuurlijke zaken. Tijdens die test zal ze ontdekken wat haar gave is. Er gaat een compleet nieuwe wereld voor Amari open, vol mysterieuze wezens, mensen met vreemde talenten en magie. Tijdens de test blijkt dat ze een magiër is, een talent dat illegaal is in deze nieuwe wereld, en daardoor wordt ze door iedereen met de nek aangekeken. Voor haar niets nieuws, als kind uit een achterstandswijk op een eliteschool. Lukt het Amari om ondanks de tegenwerking te achterhalen wat er met haar broer is gebeurd? Een spannend, mysterieus en met veel vaart geschreven verhaal met een actueel randje. De auteur weet de bovennatuurlijke wereld met veel fantasie, humor en vindingrijkheid te beschrijven. Deze pageturner is het eerste deel van een trilogie. Veelbelovend debuut, dat in dertig landen is verschenen en binnenkort door Universal Pictures wordt verfilmd. Voor fans van Harry Potter, Percy Jackson en Nevermore. Vertaling van 'Amari and the night brothers'*. Mooi verzorgde uitgave met glitter op het omslag en leeslint. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402707397 | 382 pagina's

Titel Amari en de Nachtwachters
Auteur B.B. Alston
Secundaire auteur Godwin Akpan ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, februari 2021
Overige gegevens 382 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Amari and the night brothers. - (c)2021
ISBN 9789402707397
PPN 430419198
Genre sprookjes
Thematrefwoord Verdwijningen ; sprookjesfiguren ; Magie ; Klassenverschillen ; Jezelf zijn
Taal Nederlands