Beer wil muziek maken
Boek

Beer wil muziek maken ([2021])/ Pang Shuo & Gan Yufang, vertaling uit het Engels [naar het oorspronkelijke Chinees]: Clavis UItgeverij

Beer doet niets liever dan spelen op haar blokfluit. Mevrouw Hert, meneer Neushoorn en oma Antilope kunnen haar muziek niet waarderen, wat Beer erg verdrietig maakt. Maar gelukkig ontdekt ze dat er een heleboel dieren zijn die haar muziek prachtig vinden. Prentenboek met illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beer doet niets liever dan spelen op haar blokfluit. Mevrouw Hert echter reageert boos wanneer zijzelf op de muziek van de radio haar sportoefeningen doet, volgens meneer Neushoorn jaagt ze de vissen weg en oma Antilope wil haar middagdutje doen. Gelukkig zijn er ook dieren die hun waardering laten blijken. Bijna vierkant prentenboek over een inleefbaar thema, met een wensvervullend einde. De overzichtelijke illustraties in zachte tinten beslaan enkele en dubbele pagina's; Beer is binnen eenzelfde afbeelding soms meermalen te zien. De dieren spreken, zijn gekleed en gedragen zich als mensen; hun lichaamstaal is duidelijk interpreteerbaar. Terugkerend element is de lange 'gouden' notenbalk met Beers melodieën die speels over de landschappen zwiert en via ramen de huizen binnen gaat. Op de schutbladen is Beers wandelgang in pootafdrukken weergegeven; voorwerpen zoals laarzen en een emmer symboliseren de dieren die ze ontmoet. De tekst bestaat uit enkelvoudige en samengestelde zinnen in gemoedelijke verteltrant. Beer is steeds in sierlijke letters aaneengeschreven, bepaalde woorden of namen zijn groter of cursief gedrukt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841107

Titel Beer wil muziek maken
Auteur Pang" Shuo
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Gan Yufang
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Pang Shuo, illustraties: Gan Yufang
ISBN 9789044841107
PPN 432258701
Thematrefwoord Muziek ; Begaafdheid ; Vriendschap
Taal Nederlands