Koala kan niet slapen
Boek

Koala kan niet slapen ([2021])/ Jin Xiaoyu & Xu Yang, vertaling uit het Engels [naar het oorspronkelijke Chinees]: Clavis Uitgeverij

Een klein koalabeertje (ik-persoon) vertelt dat hij niet in slaap kan komen. En dat terwijl koala's juist zo van slapen houden! Wat hij ook probeert, het lukt gewoon niet. Hij vertelt zijn papa en mama wat hij allemaal heeft gedaan. Dat is best veel. En best vermoeiend. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een koalabeertje vertelt in de ik-vorm dat hij niet in slaap kan komen, en dat terwijl koala's bekend staan om het feit dat ze veel slapen. Een aantal dieren doet hem trucjes aan de hand om in slaap te komen: luisteren naar een liedje, lekker ravotten voor het slapengaan, in een warm holletje kruipen. Maar niets helpt. Pas als hij zijn papa en mama heeft verteld wat hij allemaal gedaan heeft om in slaap te komen, blijkt dat hij best moe is: eindelijk dommelt hij weg. De beknopte tekst eindigt steeds met de vaststelling dat het beertje gewoon niet kan slapen. Een herhalingselement werkt vaak goed bij jonge kinderen. De laatste regel is steeds dik gedrukt. De tekst staat in de sfeervolle afbeeldingen, zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid. Het verhaal eindigt met de vaststelling dat je best een beetje anders dan anderen mag zijn. Fijn prentenboek ter ondersteuning van het bedritueel, met name om samen met kinderen te lezen die moeite hebben met inslapen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044839265

Titel Koala kan niet slapen
Auteur Jin
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Xu"
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Jin Xiaoyu/Illustraties: Xu Yang - Vertaling van: A little koala without sleep
ISBN 9789044839265
PPN 432253793
Thematrefwoord Slapen ; Koala's ; Jezelf zijn
Taal Nederlands