Waar zijn de sleutels?
Boek

Waar zijn de sleutels? ([2021])/ Hong Cuili & Mr Biro, vertaling uit het Engels [naar het oorspronkelijke Chinees]: Clavis UItgeverij

Kiki wil graag verantwoordelijk zijn voor de huissleutels. In de winkel en op straat past Kiki goed op de sleutels. Maar in huis zijn ze toch ineens kwijt. Spelen ze soms verstoppertje met Kiki en mama? Prentenboek met hoekige tekeningen in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Mama gaat met Kiki boodschappen doen. Kiki wil graag de sleutels voor haar vasthouden. Onderweg danst ze met de rammelende sleutels over straat. Als ze weer thuis zijn mag Kiki de deur weer van het slot draaien. Kiki wil wel sleutelbewaarster worden voor mama. Dan vraagt ze om watermeloen, die ze zelf uit de koelkast mag pakken. Maar de volgende dag blijken de sleutels zoek te zijn. Kiki denkt dat de sleutels verstoppertje spelen met hen. Na lang zoeken vinden mama en Kiki de sleutels: in de koelkast. Zo mager als de plot is, zo indrukwekkend zijn de illustraties in verschillende technieken. Met gebruik van primaire kleurstellingen in vergrijsde pasteltinten en een eigen, enigszins naïeve, hoekige stijl komen de hoofdpersonen en hun leefomgeving goed uit de verf. Er is veel te zien op de tekeningen, zonder dat die druk overkomen. Door de teksten wordt wel duidelijk dat dit een Vlaamse uitgave is: niet elke woordkeuze zal even logisch zijn voor Nederlandse kinderen, hoewel dat geen belemmering zal zijn om de plot te kunnen vatten. Onschuldig, liefelijk en traditioneel verhaaltje over verantwoordelijkheid dragen en foutjes maken. Van de illustrator verscheen eerder 'Netjes op tijd'* (2020). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044839272

Titel Waar zijn de sleutels?
Auteur Hong" Cuili
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur (Mister) Biro"
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Hong Cuili, illustraties Mr Biro - Vertaling van: Where are the keys?
ISBN 9789044839272
PPN 432470409
Thematrefwoord Sleutels ; Zoektochten ; Gezin
Taal Nederlands