Planten kweken uit pitten en zaden
Boek

Planten kweken uit pitten en zaden ([2021])/ Céline - I do it myself, Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Nicolet de Jong

Uitleg in woord en beeld hoe je na het eten van fruit de overgebleven pitten en zaden van zestien gangbare vruchten kunt opkweken tot kamerplanten.

Aanwezigheid

Recensie

Plantenliefhebbers zullen zich, na het eten van fruit, weleens afgevraagd hebben of er uit de overgebleven pitten nog een plant te kweken is. In dit boekje wordt op simpele wijze uitgelegd wat je moet doen om bv. een avocadoplant, een sinaasappelboompje, een granaatappelstruik of een kiwi op te kweken. Na een uitleg over algemene voorwaarden en methoden om zaden op te kweken, volgt de stap-voor-stap uitleg voor het opkweken van de pitten van zestien verschillende, gangbare vruchten, van appel tot pinda, van avocado tot watermeloen. De nieuwe planten zullen weliswaar meestal geen eetbare vruchten voortbrengen, maar zijn wel decoratieve kamerplanten. Aan de hand van duidelijke kleurenfoto's en korte, eenvoudig leesbare teksten wordt bij iedere soort uitgelegd welke behandeling tot kiemen kan leiden en welke verzorging de planten behoeven. Met de tips in dit boek kan iedereen proberen om pitten, die normaal weggegooid zouden worden, een tweede leven als kamerplant te geven.

Specificaties

Nederlands | 9789044759341 | 63 pagina's

Titel Planten kweken uit pitten en zaden
Auteur Celine
Secundaire auteur Nicolet de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2021]
Overige gegevens 63 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Faites pousser vos noyaux et pépins!
ISBN 9789044759341
PPN 432621970
Rubriekscode 637.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kamerplanten
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Kamerplanten