Goede nacht
Boek

Goede nacht lekker slapen & beter presteren bij onregelmatige werktijden ([2020])/ Irma Leijten & Aline Kruit, illustraties: Natascha Frensch

Beschrijving van de gevolgen van slaaptekort voor werknemer en organisatie, met tips voor mensen die in wisselende diensten werken en daardoor met slaapproblemen kampen.

Recensie

De ondertitel van dit boek luidt 'Lekker slapen & beter presteren bij onregelmatige werktijden'. In Nederland werken zo'n 4 miljoen mensen in wisselende diensten, zoals vroege en late dienst en vaak ook nachtdienst. Dit heeft een forse impact op het bioritme, de slaap en zo op de gezondheid. Zo'n 40% van deze mensen heeft slaapproblemen. Aanleiding genoeg om hier iets mee te doen. De auteurs hebben ruimschoots ervaring in het begeleiden van dit soort problemen. Zij schreven eerder al twee boeken over beter slapen. Zij richten zich nu tot al die mensen die moeite hebben met de gevolgen van een onregelmatige leven en ook tot hun werkgevers. We vinden veel korte interviews met mensen uit de praktijk, zoals verpleegkundigen, stewardessen en mensen uit de industrie. Hieruit blijkt o.a. dat niet iedereen bij dezelfde oplossingen gebaat is. Ook enthousiaste leidinggevenden en roosteraars komen aan het woord. Dit levert een nuchter en praktisch boek op met veel handige tips. Naast de genoemde doelgroep is het boek zeker ook interessant voor professionals uit de arbo-wereld.

Specificaties

Nederlands | 9789462722552 | 159 pagina's

Titel Goede nacht : lekker slapen & beter presteren bij onregelmatige werktijden
Auteur Aline Kruit
Secundaire auteur Irma Leijten ; Natascha Frensch
Type materiaal Boek
Uitgave Zaltbommel : Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen, [2020]
Overige gegevens 159 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462722552
PPN 427603331
Rubriekscode 317.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Werktijden; Flexibilisering ; Slapen; Werknemers
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Arbeids-voorwaarden