Henk & Anja
Boek

Henk & Anja (2020)/ Nel Goudriaan, illustrator: Judith Zijtregtop ; redactie: Frans van der Eem ; eindredacteur: Inanna van den Berg

Ultrakorte verhalen over twee mensen van middelbare leeftijd die hun liefde voor elkaar laten zien in alledaagse kleine dingen.

Aanwezigheid

Recensie

In ultrakorte verhalen van een halve pagina schetst de auteur scenes uit het alledaagse leven van Henk en Anja, twee mensen van middelbare leeftijd die al meer dan vijfentwintig jaar met elkaar getrouwd zijn. Kleine, dagelijkse gebeurtenissen benaderen ze positief en daarmee laten ze op aandoenlijke wijze zien hoeveel ze van elkaar houden. Het zijn heel eenvoudige mensen zonder pretenties, die dezelfde smaak en mening delen met elkaar. Zo gaan ze naar het tuincentrum, ze fietsen veel, ze doen boodschappen en ze maken hun eigen kleding. Alles gebeurt altijd met humor, liefde en aandacht voor elkaar. De verhalen die veel dialogen bevatten, hebben niet altijd een clou, maar geven een momentopname weer en laten de lezer even glimlachen. De taal is heel eenvoudig gehouden en daardoor is dit boekje ook toegankelijk voor laaggeletterden. Met zwart-wit illustraties. Deze verhalen zijn eerder gepubliceerd op de Facebookpagina van de auteur. Aardig boekje waarin veel lezers zichzelf of hun buren kunnen herkennen. Jip en Janneke voor volwassenen.

Specificaties

Nederlands | 9789493210462 | 128 pagina's

Titel Henk & Anja
Auteur Nel Goudriaan
Secundaire auteur Judith Zijtregtop ; Frans van der Eem
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Breda : Ambilicious LLP, 2020
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 18 cm
ISBN 9789493210462
PPN 43055396X
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands