Dan weet je wel hoe het zit
Boek

Dan weet je wel hoe het zit (Harakiri op zijn Balkans) (2020)/ Tajana Obradović, vertaling [uit het Kroatisch] Sanja Kregar ; redactie Alexander Ziegler

Een jonge vrouw in Zagreb begint aan een nieuwe baan als schade-expert bij een verzekeringsmaatschappij, maar na een goed begin zet haar leidinggevende haar onder toenemende druk om ontslag te nemen.

Aanwezigheid

Recensie

Veronica Babic is een journaliste in Zagreb. Wanneer ze op zoek is naar een nieuwe uitdaging, vraagt een neef haar om bij zijn verzekeringsmaatschappij te komen werken als schade-expert. Vol goede moed begint ze aan haar nieuwe baan en in het begin oogst ze veel lof van haar leidinggevende. Al spoedig echter begint het te rommelen in de hogere kaders en zonder dat ze weet waarom komt Veronica in het verdomhoekje terecht. Haar baas begint haar te koeioneren, ze wordt onder druk gezet om een aparte verzekering af te sluiten en haar collega's lopen in een grote boog om haar heen. Dit alles leidt tot psychische en fysieke problemen, maar Veronica weigert de handdoek in de ring te gooien. De pesterij op de werkvloer neemt in deze beklemmende roman bijna Kafkaïaanse proporties aan. De plot leidt niet helemaal tot een climax, maar Veronica's problematiek is verder navoelbaar genoeg. Merkwaardig is dat er af en toe binnen één zin wordt geschakeld tussen de verleden en de tegenwoordige tijd, zonder dat duidelijk wordt of de schrijver of de vertaler daarvoor verantwoordelijk is. De auteur (1971) is een Kroatische schrijfster, journaliste en uitgeefster en voormalig tophardloopster.

Specificaties

Nederlands | 9789492160188 | 217 pagina's

Titel Dan weet je wel hoe het zit : (Harakiri op zijn Balkans)
Auteur Tajana Obradovic
Secundaire auteur Sanja Kregar ; Alexander Ziegler
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : KLIN, 2020
Overige gegevens 217 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Onda znas kako stvari stoje. - Zagreb : Funditus, 2013
ISBN 9789492160188
PPN 429218591
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Pesten
Taal Nederlands