Mam, ik bel je zo terug
Boek

Mam, ik bel je zo terug de dag dat het leven tot stilstand kwam, de dag waarop mijn dochter werd vermoord (augustus 2021)/ Wanda Beemsterboer-Avenarius

Persoonlijk relaas van een moeder wier twintigjarige dochter werd vermoord, met brief van de moordenaar en de reactie daarop van moeder, vader en zus.

Aanwezigheid

Recensie

Persoonlijk relaas van een moeder van wie haar twintigjarige dochter werd vermoord. Op 2 december 2006 werd Nadine Beemsterboer vermoord door haar ex-vriend Gerold. 'Mam, ik bel je zo terug' waren de laatste woorden die Wanda Beemsterboer van haar dochter hoorde. Nadine is zeventien als ze de veertien jaar oudere Gerold ontmoet. Ze krijgen een relatie, maar vanaf het begin heeft Wanda haar twijfels over Gerold. In het derde jaar van hun relatie nemen de ruzies tussen Nadine en Gerold toe en beseft Nadine dat ze niet bij elkaar passen. Nadine maakt het uit en wanneer ze nog een keer bij hem langs gaat, brengt hij haar met messteken om het leven. De schrijfster vertelt het levensverhaal van haar dochter vanaf haar geboorte. Ze eindigt midden 2009 wanneer de dader haar een brief schrijft. Indringend verslag, waarin het verdriet om het verlies van Nadine invoelbaar wordt verwoord. De schrijfster wil met dit boek jonge vrouwen de ogen openen als zij in een gewelddadige relatie zitten. De Nadine Foundation, opgericht door Wanda, heeft tot hoofddoel het bestrijden van zinloos geweld. Met een katern kleurenfoto's. Kleine druk. Aan deze 16e druk zijn 11 pagina's toegevoegd, met daarin opgenomen de brief van de moordenaar en de reactie daarop van moeder, vader en zus.

Specificaties

Nederlands | 9789081932202 | 247 pagina's

Titel Mam, ik bel je zo terug : de dag dat het leven tot stilstand kwam, de dag waarop mijn dochter werd vermoord
Auteur Wanda Beemsterboer-Avenarius
Type materiaal Boek
Editie 17e druk;
Uitgave Koog aan de Zaan : Poiesz Uitgevers, augustus 2021
Overige gegevens 247 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - foto's - 22 cm
Annotatie 1e druk: Utrecht : Inmerc, (c)2010
ISBN 9789081932202
PPN 425899047
Rubriekscode 396.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moorden; Nederland; Verhalen ; Rouwproces; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Moorden