De dikke pythagoras
Boek

De dikke pythagoras meer dan 600 wiskundige puzzels, spellen en doordenkers voor jong en oud ([2020])/ Jan Guichelaar, Paul Levrie en Roosmarij Vanhommerig, illustraties: Annelieke Hooymans

Selectie van de 600 beste wiskundige puzzels en weetjes die ooit in het wiskundetijdschrift voor jongeren 'Pythagoras' stonden. Met veel kleine kleurenillustraties en oplossingen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Leuke en uitdagende bundel met gevarieerde wiskundepuzzels om je scherpe denkgeest, wiskundig inzicht en creativiteit te ontwikkelen en op peil te houden. Door de 600 wiskundige nootjes te kraken, ontdek je de veelzijdigheid en pracht van de wiskunde. Tussendoor staan wiskundige wetenswaardigheden onder de kopjes 'Wist je dit' of 'Wist je dat' met leuke weetjes uit de wiskunde. Op elke pagina staat aanvullend ook een wiskundige oplossing voor het betreffende paginanummer. De moeilijkheidsgraad van elke puzzel is aangegeven door een, twee of drie bolletjes. Ook wordt het onderwerp van de puzzel door een speciaal symbool getoond. De uitwerkingen, bewijzen en antwoorden van alle puzzels staan in het tweede deel van het boek. Deze puzzelbundel verscheen ter ere van de 60e verjaardag van 'Pythagoras', het wiskundetijdschrift voor jongeren in Nederland en België. Alle verzamelde puzzels, raadsels en doordenkers komen uit het rijke archief van dit tijdschrift en zijn verzameld door de drie huidige redacteuren. Deze leuke dikke bundel met veel kleurenillustraties is gericht op havo/vwo leerlingen en anderen die jong van geest zijn. Naast wiskundig inzicht is veelal ook wiskundige kennis van de middelbare school nodig. Biedt urenlang puzzel- en denkplezier. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401471831 | 303 pagina's

Titel De dikke pythagoras : meer dan 600 wiskundige puzzels, spellen en doordenkers voor jong en oud
Auteur Jan Guichelaar
Secundaire auteur Paul Levrie ; Roosmarij Vanhommerig ; Annelieke Hooymans
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 303 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401471831
PPN 431193487
Rubriekscode 510.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wiskunde
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wiskunde