Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Minitopia
Boek

Minitopia ruimte voor je woonwens ([2020])/ Tessa Peters, Rolf van Boxmeer, gastauteurs: Christiaan Weiler, Cissie Schellings, Edwin Persaud, Tim Cools en Sandra van Roessel-van de Langemheen, Floris Alkemade, Janine van Heertum en Jurgen Arts, Kas Oosterhuis, Peter Camp, Jeroen Junte, Rob van Kalmthout, Roy Geers, Stephan Verhoeven ; kaderteksten: Adrie Matthijsen, Peggy Totté, Rezone, Studio Corvers, TheNewMakers, Timothy Swanson ; eindredactie: Els Brinkman

SAMENVATTING: "Minitopia gaat over de vrijheid om je eigen woonwens te realiseren en laat zien hoe nieuwe woonvormen in de praktijk tot stand komen. Met woonvormen die compact, flexibel, kant en klaar of modulair zijn. Ontworpen met een app en zelf gebouwd, met natuurlijke bouwstoffen of slim hergebruik van bestaande materialen. De ambachtelijke en innovatieve bouwmethoden in dit boek bieden tal van inspirerende ideeen voor het bouwen van je eigen duurzame woning.Dit boek komt voort uit het project Minitopia, een plek in Nederland waar Tessa Peters en Rolf van Boxmeer (Rezone) condities scheppen voor woongebieden waar ruimte is voor experimenteren met nieuwe woonvormen. Minitopia gaat dieper in op de vormgeving van nieuwe woongebieden en het organisch ontstaan van samenlevingen waar voldoende ruimte is voor solidariteit en saamhorigheid. Minitopia kijkt ook naar de toekomst. Wat is er nodig voor een echte verduurzaming van wonen? Welke rol spelen woningbouwcorporaties, bouwbedrijven, ontwerpers en bewoners in dit proces?"Beschrijving van 'Minitopia', een initiatief om met beperkte middelen te kunnen experimenteren met vernieuwende woonvormen.

Aanwezigheid

Recensie

In ons land is het veelal niet eenvoudig om je eigen huis(je) te bouwen. Vooral niet als je jong bent en de financiële middelen beperkt zijn. Gelukkig zijn er nog steeds plekken in ons land waar het is toegestaan om wel (tijdelijk) te experimenteren met woonvormen. In dit boek komt 'Minitopia' aan bod, een initiatief van de auteurs, dat als eerste gestalte kreeg op een locatie in Den Bosch. In elk van de vier delen (wonen, bouwen, leven en toekomst) van het boek wordt veel informatie geboden. Het ontstaan van het project, de verschillende woonvormen die zijn gerealiseerd (foto's en toelichting op realisatie en kosten), de bewoners, het ontwikkelproces en een toekomstperspectief/andere projecten. Vol goede ideeën en belangrijk voor eenieder die met weinig middelen zijn eigen huis wil realiseren. Ook inspirerend voor gemeentes, corporaties en ontwikkelaars om vernieuwend te kunnen denken. Het is tijd voor 'vernieuwing van woningen, woonvormen en woonomgeving'. Bevat inhoudsopgave, literatuurverwijzingen, mooie kleurenfoto's en plattegronden (26 woningen).

Specificaties

Nederlands | 9789462085732 | 191 pagina's

Titel Minitopia : ruimte voor je woonwens
Auteur Tessa Peters
Secundaire auteur Rolf van Boxmeer ; Christiaan Weiler ; Adrie Matthijsen ; Els Brinkman
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : nai010 uitgevers, [2020]
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789462085732
PPN 427440955
Rubriekscode 710.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duurzaam bouwen; Bouwkunst ; Ecologische leefwijze
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Duurzaam bouwen