Canada
Boek

Canada (2020)/ vertaling [uit het Engels] en redactie: Pieter Streutker, bewerking en redactie: Monique van der Burg-Klein ; eindredactie: Sunniva Schouten-van Zomeren

Aanwezigheid

Recensie

Zeer verzorgd en informatief, zo kunnen in feite alle delen van de 'Insight Guides' worden gekenschetst. Reisgidsen uit deze serie lezen als een roman en zijn voorzien van mooie kleurenfoto's. Met behulp van gekleurde balken boven aan de pagina's wordt steeds een ander deel van het boek aangegeven. Groen staat voor een inleiding met 'Het beste van Canada'. Rood geeft geschiedenis, bevolking en Canadese karakteristieken weer. In 'Reizen door Canada' bezienswaardigheden en activiteiten per regio: Centraal-Canada, Het oosten, Het westen, Het noorden. Achterin geven gele balken de pagina's met praktische reisinformatie aan, waarin van alles is te lezen over vervoer, accommodatie, gezondheid, klimaat, winkelen, literatuur. Ook worden hier handige adressen genoemd. Lezenswaardig zijn vooral de speciale themapagina's over onder meer rodeo's en de geboorte van het dominion Canada. Deze reisgids beschrijft een land waar folklore, rust en natuur hoog in het vaandel staan. Voorzien van uitklapbare voor- en achterflap met o.a. overzichtskaart, plattegrond van Ottawa, metrokaarten van Montréal en Toronto. Met register. Deze druk is volledig herzien en geactualiseerd*.

Specificaties

Nederlands | 9789066554849 | 360 pagina's

Titel Canada
Secundaire auteur Pieter Streutker ; Monique van der Burg-Klein ; Sunniva Schouten-van Zomeren
Type materiaal Boek
Editie Elfde druk;
Uitgave Lochem : Cambium, 2020
Overige gegevens 360 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Zeewolde : Cambium, 1995 - Met literatuuropgave, index - Vertaling van: Insight Guide Canada. - APA Publications Ltd., (c)2020. - Oorspronkelijke uitgave: 1986. - (Insight guides)
ISBN 9789066554849
PPN 423533959
Rubriekscode Canada 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Canada; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Canada

Relaties/Serie

Cambium reisgidsen
Boek

Cambium reisgidsen (1991-...)

vol.
Uitgeleend
Insight guides
Boek

Insight guides (1991-...)

vol.
Uitgeleend