Den gloepensen Gruffalo
Boek

Den gloepensen Gruffalo (2020)/ Julia Donaldson, Axel Scheffler, in 't Twents [uit het Engels] van Herman Finkers

Een muis schrikt zijn belagers af door een afschrikwekkend fantasiedier als vriend te verzinnen: de gruffalo. Dat is een monster met slagtanden, vlijmscherpe klauwen en paarse stekels. Maar wat als hij nu eens echt een gruffalo zou tegenkomen? Prentenboek met kleurrijke tekeningen en tekst op rijm in het Twents en QR-code voor luisterversie van Herman Finkers. Vanaf ca. 4 jaar.. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In vervolg op een uit de hand gelopen 1-april grap over de verschijning van 'De gruffalo(ot)' in het Rotterdams besloot Uitgeverij Lemniscaat 'De gruffalo' écht in 'ut Rotturdams' uit te geven, en in nog negen* andere streektalen. Cabaretier Herman Finkers maakte de Twentse vertaling en sprak ook een audioversie in, te beluisteren via een QR-code of via de website van Lemniscaat. Een kleine muis wordt door achtereenvolgens een vos, een uil en een slang uitgenodigd om te komen eten omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. Maar de muis weigert telkens beleefd door te antwoorden dat hij vandaag bij de Gruffalo eet. Vervolgens legt hij uit hoe dat niet-bestaande beest er uitziet (slagtanden, vlijmscherpe klauwen, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels), waarna de dieren afdruipen. Maar dan loopt hij de Gruffalo echt tegen het lijf! Prentenboek met voor peuters en kleuters aantrekkelijke elementen in zowel verhaalinhoud als illustraties: identificatie, verrassing en bevredigend slot, veel herhaling en kleurrijke, herkenbare, wat naïeve tekeningen van wisselend formaat (het monster ziet er heerlijk goeiïg uit). Heruitgave in de oorspronkelijke uitvoering en formaat (28 cm). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047712602

Titel Den gloepensen Gruffalo
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Alex Scheffler ; Herman Finkers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk in deze vorm;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2020
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Tekst: Julia Donaldson, illustraties: Axel Scheffler - Vertaling van: The Gruffalo. - London : Macmillan Children's Books, 1999
ISBN 9789047712602
PPN 427858097
Thematrefwoord Monsters ; Angsten ; Repeteerverhalen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands