Bolle buiken en blije baby's
Boek

Bolle buiken en blije baby's ([2020])/ Nathalie Depoorter & Marianne van der Walle

Hoe worden baby's gemaakt? En hoe ziet het leven van een baby eruit? Vierkante uitgave met interactieve vragen en kleurenillustraties om seksuele voorlichting te geven. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek uit de voorlichtingsserie 'Kriebels in je buik' over baby's van de Vlaamse auteur Depoorter. Het is een kleurig prentenboek met korte tekstjes en veel getekende illustraties in zachte tinten. Het is bedoeld om ouders te helpen de vraag 'waar komen baby's vandaan' te beantwoorden. Een volwassene kan het boek samen met een kind bekijken en de teksten voorlezen. Het verhaal is vrij omslachtig. Er wordt veel informatie bij gehaald, terwijl een kort en duidelijk antwoord op de vraag van een jong kind kan voldoen. Het boek is daarom meer een 'naslagwerkje' voor o.a. seksuele voorlichting waar steeds weer op teruggegrepen kan worden. Het kan heel geschikt zijn om een kind voor te bereiden op de komst van een broertje of zusje of als iemand in de nabije omgeving zwanger is. Ook zijn er opdrachtjes die aanleiding kunnen zijn tot een gesprek, o.a. over familie of de babytijd van het kind zelf. Het taalgebruik is soms Vlaams, dat bij het voorlezen in Nederland aangepast kan worden. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044839074

Titel Bolle buiken en blije baby's
Auteur Nathalie Depoorter
Secundaire auteur Marianne van der Walle
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Nathalie Depoorter, illustraties: Marianne van der Walle. - Op omslag: Clavis informatief - Uitgave in samenwerking met Sensoa en Rutgers
ISBN 9789044839074
PPN 431094926
Rubriekscode 615.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zwangerschap ; Baby's ; Seksuele voorlichting
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Zwangerschap

Relaties/Serie

Kriebels in je buik
Boek

Kriebels in je buik kinderen en seksualiteit (2018-...)

vol.
Uitgeleend