David Hockney
Boek

David Hockney a chronology /edited by David Hockney and Hans Werner Holzwarth with Jean-Pierre Gonçalves de Lima : text by Lutz Eitel ; all works by David Hockney ([2020])

Rijk geïllustreerde monografie over het leven en werk van de Britse kunstenaar David Hockney (1937).

Aanwezigheid

Recensie

Eén van de overzichtsboeken die Taschen uitgeeft over kunstenaars naar aanleiding van het veertigjarige bestaan van deze uitgever. Dit deel over David Hockney (1937) presenteert diens werk in chronologische volgorde. De eerste paar pagina's gaan zeer beknopt over zijn eerste twintig jaar. Daarna wordt de biografie per jaar ingedeeld, steeds met enkele pagina's tekst en geïllustreerd met honderden afbeeldingen van schilderijen, tekeningen en schetsen en foto's uit het leven, de ateliers en exposities van Hockney, die betrekking hebben op het beschreven jaar. De afbeeldingen zijn scherp en helder, al is een aantal daarvan, als gevolg van het formaat van het boek, erg klein in verhouding tot de grote doeken. Toch is het boek een lust voor het oog. De teksten zijn in het Engels en zeer informatief. Helaas ontbreekt een register op werken of personen.

Specificaties

Engels | 9783836582490 | 511 pagina's

Titel David Hockney : a chronology /edited by David Hockney and Hans Werner Holzwarth with Jean-Pierre Gonçalves de Lima : text by Lutz Eitel ; all works by David Hockney
Auteur Lutz Eitel
Secundaire auteur David Hockney ; Hans Werner Holzwarth ; Jean-Pierre Gonçalves de Lima
Type materiaal Boek
Uitgave Köln : Taschen, [2020]
Overige gegevens 511 pagina's - illustraties - 23 cm
ISBN 9783836582490
PPN 431274835
Rubriekscode Groot-Brittannië 737.8
Taal Engels
Onderwerp algemeen Hockney, David
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Hockney