My very first long ago book
Boek

My very first long ago book (2018)/ illustrated by Lee Cosgrave, written by Matthew Oldham ; edited by Ruth Brocklehurst

Hoe was het om in de steentijd te leven? Waarom bouwden mensen kastelen? Op speelse wijze maken we een reis door de geschiedenis. Met gedetailleerde kijkplaten in kleur, dunkartonnen bladzijden en een globale kaart van de wereld. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 01/11/2024
    Jeugd - Engelse boeken - 2e verd. ALGEMENE GESCHIEDENIS COSG

Recensie

Hoe zag de gevechtsuitrusting van de Romeinen eruit, welke uitvindingen werden in de Chinese Tangperiode gedaan en hoe zag het schrift van de Maya's eruit? Dit en nog veel meer kleine weetjes over de geschiedenis vind je in dit boek vol kijkplaten van dunkarton. Het boek begint in de steentijd en brengt ons via onder andere de Amerikaanse goudkoorts naar de industriële revolutie van zo'n 130 jaar geleden. Iedere periode beslaat twee pagina's, de vrolijk geïllustreerde kijk- en zoekplaten worden verduidelijkt met woorden en korte zinnetjes. Naast een reis door de tijd maken we ook een reis over de wereld, achterin het boek is op een globale wereldkaart te zien waar de personen uit het boek leefden en wanneer. Vrolijk, zeer toegankelijk boek dat jonge kinderen urenlang kijk- en ontdekplezier zal bezorgen. Ook geschikt om Nederlandse kinderen Engelse woordjes te leren. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Engels | 9781474936569

Titel My very first long ago book
Auteur Lee Cosgrave
Secundaire auteur Matthew Oldham ; Ruth Brocklehurst
Type materiaal Boek
Uitgave London : Usborne, 2018
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
ISBN 9781474936569
PPN 425099059
Rubriekscode 903
Taal Engels
Onderwerp algemeen Algemene geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Algemene geschiedenis