Drama girl
DVD

Drama girl ([2021])/ directed by Vincent Boy Kars

Twintiger Leyla, danseres, speelt samen met professionele acteurs belangrijke momenten uit haar eigen leven na om met traumatische gebeurtenissen in het reine te komen. Maar de kijker ziet ook de gesprekken die Leyla met de regisseur voert en de keuzes die ze maken.

Recensie

'Drama girl' van Vincent Boy Kars (Independent boy) is een experimentele mix van documentaire en fictie. Hoofdpersoon is twintiger Leyla de Muynck, danseres, die belangrijke momenten uit haar eigen leven naspeelt om met traumatische gebeurtenissen in het reine te komen. Maar de kijker ziet ook de gesprekken die Leyla met de regisseur voert en de keuzes die ze maken. Pierre Bokma speelt Leyla's vader, Elsie de Brauw haar moeder en Jonas Smulders haar vriendje. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vprogids.nl): '(...) fascinerende docudrama (...) een intrigerend psychologisch experiment, waarbij de grenzen tussen fictie en realiteit meer dan eens vertroebelen. Vooral in de scènes met haar (fictieve) ouders voelt de film daardoor bij vlagen aan als verkapte therapiesessie. (...) Berend Jan Bockting (Volkskrant 4-3-'20): '(...) Maar juist die overmoed, inherent aan het zoekende karakter van de mensen voor en achter de camera, maken het ambitieuze en eigenzinnige Drama Girl in de Nederlandse filmwereld tot een verademing.' Genomineerd voor een Tiger Award op IFFR 2020.

Specificaties

Nederlands | 5400863045456

Titel Drama girl
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Vincent Boy Kars ; Leyla de Muynck ; Pierre Bokma
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Periscoop, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Leyla de Muynck, Pierre Bokma, Elsie de Brauw. - Nederlands gesproken, Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : HALAL, 2020
ISBN 5400863045456
PPN 431632863
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Persoonlijkheid ; Familierelaties
Taal Nederlands