Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Seizoenen
Boek

Seizoenen 6 geluidjes om naar te luisteren : 6 prenten om naar te kijken ([2021])/ Marion Billet, Gallimard Jeunesse musique: Paule du Bouchet ; redactie: Claire Babin

In de lente krijgen de schapen lammetjes en in de herfst trekken de ganzen naar warme landen. In dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje zie je zes soorten dieren in de verschillende seizoenen en hoor je wat voor geluid ze maken. Met vrolijk gekleurde illustraties en geluidsknoppen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

In dit kleine, hardkartonnen prentenboekje staan zes afbeeldingen, die ieder twee bladzijden beslaan. We zien lammetjes in de lente, cicaden in de zomer, ganzen die zich in de herfst voorbereiden op hun reis naar warme landen en egels in de regen, en in de winter de poolvos in de sneeuw. Op elke spread staat het seizoen genoemd met daaronder een beknopte (eigenlijk vrij overbodige) zin over wat de dieren aan het doen zijn. Op elke rechterpagina bevindt zich een geluidsknop die het betreffende geluid weergeeft. De meeste geluiden lijken waarheidsgetrouw. De aantrekkelijke, contourloze illustraties zijn gestileerd en hebben egale kleurvlakken in heldere kleuren. Helemaal achter in het boekje staan de zes afbeeldingen nog een keer, maar dan verkleind. De bedoeling is dat kinderen de geluiden nu zelf nadoen. Leuk, verzorgd boekje dat plezier zal opleveren door de bijbehorende geluiden op te roepen. Deeltje uit de uitgebreide serie 'Geluidenboekje'. In het verdikte achterplat zijn achter een flapje het aan- en uitknopje en de knoopcelbatterijen verwerkt. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841725

Titel Seizoenen : 6 geluidjes om naar te luisteren : 6 prenten om naar te kijken
Auteur Marion Billet
Secundaire auteur Paule Du Bouchet ; Claire Babin
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis peuter, [2021]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Vertaling uit het Frans - Vertaling van: Au fil des saisons. - Paris : Éditions Gallimard Jeunesse, (c)2020. - (Livre sonore)
ISBN 9789044841725
PPN 432034390
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; seizoenen ; Geluiden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geluidenboekje
Boek

Geluidenboekje (2011-...)

vol.
Uitgeleend