Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Snoep jij zonder mij?
Boek

Snoep jij zonder mij? ([2021])/ Draga Jenny Malesevic, met illustraties van Charlotte Bruijn ; vertaald [uit het Engels] door Henrieke Herber

Vier kinderen uit drie verschillende, zeer diverse gezinnen vragen zich af wat hun ouders doen als zij er niet bij zijn. Houden ze zich netjes aan de regels? Wat de kinderen vooral willen weten: snoepen de ouders dan stiekem? Dat zouden ze toch niet durven? Prentenboek met grappige, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vier kinderen uit drie verschillende gezinnen vragen zich af wat de volwassenen overdag doen als zij er niet zijn. 'Houden jullie je ook aan de regels wanneer ik niet thuis ben?' is de vraag die hen bezighoudt. En ze fantaseren dan wat de volwassenen doen, of zij zich netjes aan de regels houden of er op los feesten en toneelstukjes opvoeren. Maar vooral willen de kinderen weten of de volwassenen veel snoepen als zij er niet bij zijn. Humoristisch prentenboek waarin de fantasie van de kinderen goed, en zeker ook herkenbaar, is uitgewerkt. Wat de gezinnen betreft is er sprake van een grote culturele diversiteit (met een alleenstaande moeder en dito vader). De moraal is dat de volwassenen die van hun kinderen houden steeds aan hen denken, ook als ze er niet zijn. De kleurrijke, dynamische en enigszins karikaturale illustraties volgen de drie gezinnen steeds duidelijk en laten voldoende details zien om samen met kinderen verder te fantaseren. De tekst leent zich uitstekend voor interactief voorlezen en de laatste illustratie op de schutbladen (als de kinderen naar bed zijn) zal zeker reacties uitlokken tijdens het voorlezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000373727

Titel Snoep jij zonder mij?
Auteur Draga Jenny Malesevic
Secundaire auteur Charlotte Bruijn ; Henrieke Herber
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2021]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Are you eating candy without me? - New York : Penguin Workshop, (c)2021
ISBN 9789000373727
PPN 430588399
Thematrefwoord Ouders ; Snoepen ; Gedrag ; Diversiteit
Taal Nederlands