De ontsnapping van Hugo de Groot
Boek

De ontsnapping van Hugo de Groot (2021)/ Peter Smit & Ronald Slabbers

Hugo zit gevangen in slot Loevestein, omdat hij ruzie had met de prins Willem van Oranje. Zal het hem lukken om te ontsnappen? Met kleurenillustraties en korte informatie over Hugo de Groot (1583-1645). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Van jongs af aan zit Hugo de Groot met zijn neus in de boeken. Op 11-jarige leeftijd spreekt hij zeven talen en mag hij naar de universiteit. Daar studeert hij rechten. Later wordt Hugo adviseur van de prins van Oranje, maar zij zijn het niet altijd met elkaar eens. De prins wil oorlog voeren met Spanje, maar Hugo vindt dat er vrede moet komen. Kwaad laat de prins hem en zijn vrouw Maria opsluiten in Slot Loevestein. Hugo mag kisten vol boeken bestellen, maar vrij is hij niet. Dan krijgt Maria een idee om haar man te laten ontsnappen. Inhoudelijk ongewijzigde heruitgave die eerder onder de titel 'Ontsnapt!' (2015) als 'Een zilveren boekje' in de reeks 'Hollandse helden' verscheen, en nu in de serie 'Een blinkend boekje'. De paginagrote, gestileerde kleurenillustraties ademen de sfeer van het verleden en passen bij het historische verhaal. Kleding, kleurzetting en interieur zijn goed gekozen. De tekst, verdeeld in alinea's, is ongedwongen van toon en prettig leesbaar. Elk tekstblokje begint met een gotische hoofdletter, vaag afgedrukt door het eerste woord heen. Het boek met een nieuwe omslagillustratie sluit af met een korte levensgeschiedenis. Hugo de Groot is een thema/venster van de geschiedeniscanon. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047628651

Titel De ontsnapping van Hugo de Groot
Auteur Peter Smit
Secundaire auteur Ronald Slabbers
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein Publishing, 2021
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Achterkant vermeldt: Speciale uitgave boven een Blinkend Boekje - Oorspronkelijke titel: Ontsnapt!. - 2015. - (Hollandse helden : Hugo de Groot) (Een zilveren boekje)
ISBN 9789047628651
PPN 430553943
Rubriekscode 937.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groot, Hugo de ; Geschiedeniscanon
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Groot

Relaties/Serie

Een blinkend boekje
Boek

Een blinkend boekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend