Bram en de Waterreuzen
Boek

Bram en de Waterreuzen (december 2020)/ Michael Reefs, redactie: Tamara Geraeds ; eindredactie: Marije Onstenk ; illustraties binnenwerk: LukeSure

Tante Lauriel en illusionist Nodin willen de eeuwenoude Waterreuzen vrijlaten. Kunnen Bram (10) en Mei-Lin hen verslaan en de Bolbliksems herstellen? Met QR-codes voor extra informatie. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bram (10) reist met zijn vriendin Mei-Lin naar een grot achter de Niagarawatervallen. Ze moeten daar bollen vinden om Bolbliksems te herstellen. Het tweetal wordt echter op de hielen gezeten door de gemene tante Lauriël en haar kompaan Nordin, een illusionist. Die twee hebben snode plannen: een bevroren meer openbreken om de Waterreuzen vrij te laten om zodoende de Rook van de Oudheid te laten ontwaken. Kunnen Bram en Mei-Lin voorgoed afrekenen met deze nare heerschappen? In het vierde avontuur over Bram, na 'Bram en de Bliksemjagers'*, wordt diverse malen gerefereerd aan vorige avonturen. Daardoor is bekendheid met vorige boeken wenselijk, maar niet per se noodzakelijk. Het fantasierijke verhaal had compacter geschreven kunnen worden (het bevat repeterende elementen), maar het hoge actiegehalte, de levendige dialogen en de sympathiek beschreven personages en fantasiewezens zorgen ervoor dat het leesplezier gewaarborgd blijft. De digitale zwart-witillustraties voegen niet veel toe. Op diverse plekken kunnen QR-codes gescand worden voor extra informatie. Avontuurlijk verhaal met magische elementen voor lezers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492604064 | 292 pagina's

Titel Bram en de Waterreuzen
Auteur Michael Reefs
Secundaire auteur Tamara Geraeds ; LukeSure"
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Vaals] : Uitgeverij Stormsteen, december 2020
Overige gegevens 292 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Rugnummer: 4 - Met QR-codes voor extra informatie
ISBN 9789492604064
PPN 427342783
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Magie ; Fantasiewezens ; Zoektochten
Taal Nederlands