Pip en Posy en de grote ballon
Boek

Pip en Posy en de grote ballon (2020)/ Axel Scheffler, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Konijn Pip is dolgelukkig met zijn ballon. Trots laat hij hem zien aan zijn vriendin Posy. Het verdriet is groot als de ballon wegvliegt en kapot gaat. Hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Konijn Pip is dolgelukkig met zijn ballon. Trots laat hij hem zien aan zijn vriendin Posy, de muis. Het verdriet is groot als de ballon wegvliegt en kapot gaat. Gelukkig heeft Posy het idee om bellen te gaan blazen. Weg is het verdriet. Herkenbaar thema voor peuters: snel wisselende emoties. De illustraties zijn kleurrijk en warm; ze lopen meestal door over twee bladzijden en bieden veel kijkplezier. Onderlinge verhoudingen van de dieren kloppen niet altijd, maar dit zal de peuter waarschijnlijk niet opvallen. De tekst is ondersteunend, de illustraties met leuke grapjes vertellen eigenlijk al het verhaal. Goed verzorgde uitgave, vierkant formaat met twee afgeronde hoeken en stevige kartonnen pagina's. Over Pip en Posy verschenen meerdere prentenboeken; deze uitgave verscheen eerder met gewatteerd omslag en stevig papier. Herkenbaar, gezellig verhaal voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025773434

Titel Pip en Posy en de grote ballon
Auteur Alex Scheffler
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk kartoneditie;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2012 - Vertaling van: The big balloon. - London : Nosy Crow Ltd, (c)2012. - (Pip and Posy)
ISBN 9789025773434
PPN 426440978
Thematrefwoord Verdriet ; Emoties
Taal Nederlands