Kikkers warme winterboek
Boek

Kikkers warme winterboek twee verhalen naar Max Velthuijs (2020)/ illustrations by A.Film

Twee winterse verhalen over Kikker. Kikker vindt het veel te koud om in de sneeuw te spelen, zoals zijn vriendjes. En als de vriendjes naar Varkentje gaan voor het Nieuwjaarsdiner, zit Varkentje met zijn arm in een doek. Wat nu? Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van twee winterse prentenboeken Kikker, die eerder afzonderlijk verschenen. In 'Kikker en de sneeuwman' zijn Kikkers vriendjes lekker aan het schaatsen en gooien ze sneeuwballen. Kikker doet niet mee, hij houdt niet van de kou. Maar binnen voelt hij zich wel erg alleen. Als het hout in de kachel opraakt, moet hij toch naar buiten. De zon komt door; Kikker is op slag weer vrolijk en maakt een sneeuwpop als gezelschap. In 'Kikker en het Nieuwjaar' gaan Kikker en zijn vriendjes gaan naar het nieuwjaarsdiner bij Varkentje, want dat is traditie. Als ze bij Varkentje aankomen, zit Varkentje in een stoel met een doek om haar poot. Hoe moet het nu met de versieringen en het nieuwjaarsdiner? De prentenboeken zijn gebaseerd op de animatieserie 'Kikker & Vriendjes' die na de dood van Max Velthuijs is verschenen. De computeranimaties zijn over het algemeen strakker en gladder dan de originele illustraties. Ook is er voor een ander lettertype gekozen. Dat de tekst niet van Velthuijs' hand is, zal kenners van zijn boeken vast opvallen. Vooral het spelen met taal op een schijnbaar eenvoudige manier blijkt niet zomaar te evenaren. Evengoed een sfeervolle bundel, in oblong formaat, met twee herkenbare en vriendelijke verhalen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025868949 | 60 pagina's

Titel Kikkers warme winterboek : twee verhalen naar Max Velthuijs
Uniforme titel Kikker en de sneeuwman Kikker en het Nieuwjaar
Auteur Max Velthuijs
Instelling /A.Film
Secundaire auteur Max Velthuijs
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2020
Overige gegevens 60 pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 28 cm
Annotatie This book is developed and published by Uitgeverij Leopold under license of Telescreen B.V. and is based upon 'Frog & Friends', the Animation Series produced by Telescreen B.V. under license from Rights at Work B.V., licensee of Max Velthuijs Foundation - 1e druk: 2015 - Bevat: Kikker en de sneeuwman. Kikker en het Nieuwjaar. - Amsterdam : Leopold, (c)2009, (c)2009. - (Kikker & Vriendjes)
ISBN 9789025868949
PPN 431649790
Thematrefwoord Winter ; Nieuwjaar ; Vriendschap
Taal Nederlands