Dinosaurussen voor kleuters
Boek

Dinosaurussen voor kleuters (2020)/ Ken Ham, illustraties: Bill Looney ; vertaling [uit het Engels]: Gert-Jan van Heugten

Twee kinderen bezoeken het dino-museum van Dr. Bot. Zij vertelt, met de Bijbel als uitgangspunt, over dinosaurussen en fossielen. Dino's speelden een belangrijke rol in bijbelverhalen zoals de schepping en de ark van Noach. Met tekst op rijm en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Recensie

Vanuit een christelijke visie wordt in dit prentenboek verteld over de geschiedenis van dinosaurussen. Een jongen en een meisje worden in de fossielenzaal van het 'dinosaurium' rondgeleid door dr. Bot die bijbelse uitleg geeft over dino's. Dino's speelden namelijk een belangrijke rol in bijbelverhalen als de schepping en de ark van Noach. Het verhaal wordt verteld op full colour spreads met telkens een vierregelige tekst op rijm (abcb): 'Tijdens de zondvloed, toen de hele wereld onder water stond, zijn de meeste dinosaurussen verdronken en bedekt met heel veel lagen grond. (...) Onthoud dus goed, de botten zijn maar een paar duizend jaar oud, en dus geen miljoenen zoals mensen soms zeggen. Dat is fout!'. Veel, ook minder bekende, dinosaurussen zijn in kleur afgebeeld met daarbij de namen. Australiër Ken Ham (1951) woont nu in de VS en is een jongeaardecreationist die de Bijbel letterlijk neemt en ervan uitgaat dat de aarde 6000 jaar geleden geschapen is. Dit boek is dan ook slechts voor een beperkte christelijke groep bruikbaar, omdat lang niet iedereen het met deze zienswijze eens is. Van dezelfde auteurs verscheen eerder 'Dinosaurussen voor kids'* (2017). Om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492234711 | 31 pagina's

Titel Dinosaurussen voor kleuters
Auteur Kenneth A. Ham
Secundaire auteur Bill Looney ; Gert-Jan van Heugten
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Veenendaal : Grace Publishing House, 2020
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Dinosaurs for little kids. - Green Forest : Master Books, 2019
ISBN 9789492234711
PPN 428016332
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Christelijke visie
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen