Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Buiten is het oorlog
Boek

Buiten is het oorlog Anne Frank en haar wereld (2020)/ Janny van der Molen, met illustraties van Martijn van der Linden ; foto's fotokatern: Fotocollectie Anne Frank Stichting

Kennismaking met het joodse meisje Anne Frank, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken. Verhaal via tien thema's met tussendoor informatie over de jodenvervolging e.d. Met kleurenillustraties, zwart-witfoto's en een doorsnede van het Anne Frank Huis. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Toen Adolf Hitler aan de macht kwam in Duitsland, vluchtten veel joden naar Nederland. Zo ook de familie Frank. Zij kregen een huis in Amsterdam, waar ze algauw ingeburgerd raakten. Alles ging goed tot ook Nederland in oorlog raakte en joden naar werkkampen werden gestuurd. Om dat te voorkomen, dook de familie Frank onder in het Achterhuis. Hoe het leven van Anne in Nederland en daarna verliep, lezen we in dit boek, dat bestaat uit informatieve en verhalende delen. In het verhaal kijken we mee in het hoofd van Anne en lezen we over haar dagelijks leven. In het informatieve deel leren we wat er in die tijd in Nederland en Duitsland echt gebeurde. Elk verhaal wordt voorafgegaan door een informatief hoofdstuk op verschillende pastelkleuren. Rijk geïllustreerd met kleurenillustraties van Martijn van der Linden. Met achterin nog een katern zwart-witfoto's, een literatuurlijst en een dwarsdoorsnede van het Anne Frank Huis. Deze goed verzorgde (ongewijzigde her)uitgave is een aanwinst omdat het aansluit bij de leefwereld van basisschoolkinderen, waarvoor het dagboek van Anne Frank nog te moeilijk is. Een geweldige aanvulling voor de geschiedenisles in het basisonderwijs, een lesbrief is te downloaden via www.ploegsma.nl. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021670447 | 179 pagina's

Titel Buiten is het oorlog : Anne Frank en haar wereld
Auteur Janny van der Molen
Secundaire auteur Martijn van der Linden
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, 2020
Overige gegevens 179 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties, plattegrond - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Anne Frank Stichting - 1e druk: (c)2013 - Met literatuuropgave
ISBN 9789021670447
PPN 427886724
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frank, Anne ; Geschiedeniscanon
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Frank