Eden
DVD

Eden ([2021])/ directed by Dominik Moll

Mozaiekserie die verschillende personages volgt die betrokken zijn bij het vluchtelingendrama, zoals een jonge Nigeriaan die op weg is naar Engeland en een Duits echtpaar dat een jonge Syrier in huis neemt.

Aanwezigheid

Recensie

Frans-Duitse miniserie uit 2018 van Dominik Moll (The monk; Lemming) en Edward Berger (Deutschland 83) met een grote internationale cast. Op het strand van een Grieks eiland landt een klein bootje met vijftig vluchtelingen. Voordat de toeristen doorhebben wat er gebeurt, zijn de inzittenden landinwaarts gerend en verdwenen. De mozaïekserie volgt verschillende betrokkenen wiens wegen elkaar soms kruisen. Onder de toeristen op het eiland is een Duits echtpaar (Wolfram Koch en Juliane Köhler) met hun tienerzoon. Het echtpaar besluit bij terugkeer een jonge Syriër in huis te nemen. De jonge Nigeriaan Amare (Joshua Edoze) belandt in een vluchtelingenkamp in Athene. Hij is getraumatiseerd omdat zijn broer tijdens hun reis verongelukt is en zet alles op alles om Engeland te bereiken. Een gewiekste Franse zakenvrouw (Sylvie Testud) wil een Grieks vluchtelingenkamp als een onderneming runnen. Verder nog twee Griekse kampbewakers en een Syrische arts, zijn vrouw en hun dochter. John Hopewell (variety.com) noemt het een menselijke en ontroerende kijk op een groot drama, en ook een spannend verhaal. Zes afleveringen.

Specificaties

Engels | 5407003482751

Titel Eden
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dominik Moll ; Wolfram Koch ; Juliane Köhler
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 x 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Wolfram Koch, Juliane Köhler, Sylvie Testud. - Verschillende talen gesproken waaronder Engels en Duits, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Duitsland : Lupa Film, 2019
ISBN 5407003482751
PPN 431690855
Genre sociale roman
Thematrefwoord Vluchtelingen
Taal Engels