Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
The witches
DVD

The witches ([2021])/ directed by Robert Zemeckis

Een 8-jarige jongen woont bij zijn oma. Zij weet alles over heksen. De jongen komt per ongeluk midden in een heksencongres terecht. Hij wordt veranderd in een muis en beleeft fantastische avonturen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Fantasyfilm van Robert Zemeckis (Welcome to Marwen; Back to the future) met Anne Hathaway (Dark waters; Ocean's 8), Octavia Spencer (Hidden figures) en Stanley Tucci. Het verhaal is gebaseerd op het boek* van Roald Dahl, maar verplaatst van Engeland rond 1980 naar Alabama, 1968. Een 8-jarige naamloze jongen (Jahzir Bruno) gaat na de dood van zijn ouders bij zijn oma wonen. Wanneer hij op de markt wordt aangesproken door een vreemde vrouw, herkent zijn oma haar als een heks. De twee duiken onder in een luxueus hotel, maar daar blijkt een heksencongres aan de gang, onder leiding van de Opperheks die alle kinderen in muizen wil veranderen. Het einde is anders dan in de versie van Nicholas Roeg (1990). De recensenten geven 2-3 sterren en zijn positief-kritisch. Sabeth Snijders (NRC 24-11-'20): '(...) De film krijgt daardoor af en toe een actueel karakter, zo worden onder meer klassenverschillen en discriminatie aangestipt. Soms zijn de aanpassingen wat zoetsappig (...)'. Remke de Lange (Trouw 26-11-'20): '(...) Ook deze film bevat pittige scènes voor jonge kijkers. De film start sterk (...) Maar de vaart gaat er een beetje uit. Zonder veel aandacht voor Dahls liefde voor taalspelletjes koerst The Witches met hollende muizen en veel paarse rook af op een braaf einde (...)'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888256039

Titel The witches
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Robert Zemeckis ; Anne Hathaway ; Octavia Spencer ; Stanley Tucci ; Roald Dahl
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands, Engels of Frans - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Image Movers, (c)2020 - Bevat extra: Verwijderde scènes
ISBN 5051888256039
PPN 431689962
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Grootouders
Taal Engels