La última primavera
DVD

La última primavera ([2021])/ directed by Isabel Lamberti

De leden van een gezin in een sloppenwijk bij Madrid worstelen ieder op hun eigen manier met het feit dat ze hun zelfgebouwde woning moeten verlaten en een onzekere toekomst tegemoet gaan, omdat de landeigenaar de wijk laat slopen.

Aanwezigheid

Recensie

Sociaal-realistisch drama (2020) van de Nederlands-Spaanse filmmaker Isabel Lamberti (debuut; afstudeerfilm: Volano Voy) met amateurs die zichzelf spelen. In een sloppenwijk bij Madrid moeten de bewoners hun zelfgebouwde huizen verlaten, omdat het land is verkocht en de sloop gaat beginnen. Een vader zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Zijn vrouw, zoon en schoondochter zijn de wanhoop nabij en worstelen met het besef dat binnenkort alles gaat veranderen. Beoordeling IMDb: 7.1. Tom van der Krieke (Filmtotaal 29-10-'20): "Het werken met 'echte mensen' pakt bijzonder goed uit. De amateurs zetten een bijzonder geslaagde acteerprestatie neer (...) een knap realistisch portret van een familie die ook in hun benarde situatie nog geluk weet te vinden' (3,5 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 28-10-'20): 'Lamberti mag trots zijn op haar debuut, dat fraai oogt, met gevoelig camerawerk en een knappe montage (...) Zo laat Lamberti zien hoe ieder gezinslid iets verliest bij de ophanden zijnde veranderingen, in een ensemblefilm die eer betoont aan hun bestaan in de marge' (4 sterren). Ronald Rovers (Trouw 29-10-'20): 'Familie speelt zichzelf in onzekere toekomst, om de hoek van hier en nu' (4 sterren). Winnaar van de debuutprijs op het filmfestival van San Sebastian.

Specificaties

Spaans | 9789461877857

Titel La última primavera
Uniforme titel De laatste lente
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Isabel Lamberti ; María Duro Rego ; David Gabarre Duro ; David Gabarre Jiménez
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cherry Pickers, [2021] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: María Duro Rego, David Gabarre Duro, David Gabarre Jiménez. - Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : IJswater Films, 2020
ISBN 9789461877857
PPN 431870144
Genre sociale roman
Thematrefwoord Sloppenwijken ; Madrid
Taal Spaans