An inspector calls
DVD

An inspector calls ([2021])/ director Aisling Walsh

Na de zelfmoord van een fabrieksmeisje in 1912 voelt een politie-inspecteur de fabrieksdirecteur en zijn familieleden stevig aan de tand.

Aanwezigheid

Recensie

Britse historische detective (2015) van Aisling Walsh (Maudie, Room at the top). Bewerking van het boek (1945) van J.B. Priestley, een intrigerend moordmysterie én bijtende kritiek op de hypocriete Britse klassenmaatschappij. Met David Thewlis (Wonder woman), Miranda Richardson (The crying game, The hours), Ken Stott (De Hobbit), Sophie Rundle (Bodyguard) en Finn Cole (Peaky blinders, Animal kingdom). In 1912 gaat de opkomst van de industrie gepaard met grote sociale ongelijkheid. Een inspecteur onderzoekt de zelfmoord van een fabrieksmeisje en ondervraagt alle gezinsleden van de fabriekseigenaar. Elk van hen had iets met het meisje te maken en zou bij haar dood betrokken kunnen zijn. Het gezin blijkt zich nogal bruut te gedragen en meer geheimen en schandalen komen aan het licht. Beoordeling IMDb: 7.7. Sam Wollaston (Guardian 14-9-'15): Priestleys toneelstuk is uit 1912, maar de boodschap over sociale verantwoordelijkheid en medemenselijkheid blijft relevant (...) Helen Edmundsons bewerking reist opmerkelijk goed door de tijd en levert aangrijpende 21ste-eeuwse televisie op. Vreemd dat het stuk in de jaren 50 en 60 als burgerlijk werd afgedaan en uit de gratie raakte, want Priestleys politieke visie, waarin de bourgeoisie er juist slecht van afkomt. komt overduidelijk naar voren.

Specificaties

Engels | 8711983972179

Titel An inspector calls
Secundaire auteur Aisling Walsh ; David Thewlis ; Miranda Richardson ; Ken Stott ; J.B. Priestley
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: David Thewlis, Miranda Richardson, Ken Stott. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van J.B. Priestley - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Drama Repyublic, (c)2015
ISBN 8711983972179
PPN 431702381
Genre detectiveroman - sociale roman
Thematrefwoord Sociale ongelijkheid
Taal Engels